Георги Давидов отнесе най-солената глоба след 23-ия кръг

Мартин Маринов и Дарин Иванов също със санкции

Георги Давидов отнесе най-солената глоба след 23-ия кръг
На заседание на Дисциплинарно-административният съвет (ДАС) на Националната баскетболна лига (НБЛ), бяха взети няколко решения.
 
Членовете на комисията наказаха трима състезатели след 23-ия кръг в шампионата на България.
 
1. Налага на Мартин Маринов, състезател с No 24 от отбора на БК Рилски спортист, глоба в размер на 100 (сто) лв. на основание чл. 34, т. 1 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушение, отсъдено в мач No 89 от 06.04.2018 г. между отборите на БК Рилски спортист и БК Берое.
 
2. Налага на Дарин Иванов, състезател с No 21 от отбора на БК Рилски спортист, глоба в размер на 100 (сто) лв. на основание чл. 34, т. 1 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушение, отсъдено в мач No 89 от 06.04.2018 г. между отборите на БК Рилски спортист и БК Берое.
 
3. Налага на Георги Давидов, старши треньор на отбора на БК Академик София, глоба в размер на 200 (двеста) лв. на основание чл. 35, т. 1 във връзка с т. 3 от ДАП на НБЛ за получено персонално техническо нарушение, отсъдено в мач No 91 от 06.04.2018 г. между отборите на БК Академик Бултекс 99 и БК Академик София.
 
Във връзка със случили се пререкания между зрители и телевизионни журналисти по време на срещи от НБЛ, указва на всички баскетболни клубове, че при провеждане на телевизионно излъчване на срещата, клубът домакин следва да осигури наличие на униформени служители на реда непосредствено зад телевизионните журналисти.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки