Габриела Петрова: Надявам се най-после да се върна към високите резултати

Травмата в гръбнака ми пречи да се подготвям с тежести, разкри атлетката

Габриела Петрова: Надявам се най-после да се върна към високите резултати
Една от най-добрите ни състезателки в леката атлетика Габриела Петрова разкри какви са целите й през новия сезон.
 
Пловдивчанката се надява най-после лошите неща да са останали зад гърба й и да се завърне към високите резултати, които постигаше преди. Петрова вече се подготвя за летния сезон, когато най-голямото ѝ и важно състезание ще е европейското първенство в Берлин през август.
 
„В момента е най-тежкия период от сезона. Сега правим предимно обем, натрупват се много тренировки с повече бягане, подскоци, въобще от всичко по много. Започнах да се готвя доста по-късно от нормалното, в началото на 2018 г.
 
Миналата есен ми трябваше повече време, за да укрепя гръбнака си и ми трябваше повече време, за да се върна към нормалната работа. При тези обемни тренировки няма начин да не се обади някоя травмичка, но това са дребни проблеми, нищо сериозно. Така че за сега всичко е нормално", заяви Габи пред Канал 3.
 
„Винаги съм се целила във високите резултати на всяко едно състезание. Последните ми постижения не са такива, които ме удовлетворяват. Все пак аз съм състезател с едни много добри резултати зад гърба си и много ми се иска да се върна към тях. Надявам се на европейското първенство в Берлин през август това да се случи”, заяви атлетката.
 
Петрова разкри, че в момента се подготвя със специална машина, която й позволява да щади гръбнака си, но в същото време да прави необходимата сила.
 
 
„С моята травма в гърба не мога да си позволя да сложа тежести директно на него и да тренирам с тях. Колкото до условията за подготовка в Пловдив мога да кажа, че те се подобряват и вече са на едно високо ниво, благодарение на министъра на спорта Красен Кралев.
 
Той помогна за ремонта на залата, в която тренираме. Следващият месец мисля предстои и смяна на настилката, така че смятам, че ще се получи едно много добро съоръжение, което ще ми позволи да се готвя у нас и през зимата”, разкри Габи Петрова.
 
 
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/RbyEszi3Y8M" frameborder="0" allow="autoplay; encrypted-media" allowfullscreen></iframe>

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки