Наши акробати грабнаха квота за младежката олимпиада

Българите се наредиха 4-и при смесените двойки

Наши акробати грабнаха квота за младежката олимпиада
Българската смесена двойка Мариела Костадинова и Панайот Димитров  влезе във финала на световното първенство по акробатика за юноши и девойки в Антверпен (Белгия).
 
Там дуетът ни остана 4-и, но си гарантира квота за третата лятна младежка олимпиада в Буенос Айрес (Аржентина, 11-23 септември).
 
Виза за игрите получават всички, намерили място във финала на шампионата на планетата в най-новата дисциплина за предстоящата олимпиада - смесени двойки в акробатиката.
 
На световното първенство участваха 24 вида от цял свят, като до финала достигнаха състезателите на 8 държави -  Казахстан, Русия, Португалия, България, Беларус, Украйна, Израел и Великобритания.
 
След години затишие, българска смесена двойка отново влезе категорично в световния елит.
 
 
Мариела Костадинова и Панайот Димитров са състезатели на Клуб по спортна акробатика Бургас. С тях работят личният им треньор Гергана Денева, световен шампион за младежи и европейски вицешампион за жени, както и националният треньор Драгомир Драганов.
 
Хореограф на двойката е Диана Колева. Бургаската акробатична школа има категоричен принос за българските успехи на световни и европейски първенства. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки