Момичетата от ансамбъла: Не се чувстваме като звезди

Гимнастичките тренират на облекчен режим заради контузените

Момичетата от ансамбъла: Не се чувстваме като звезди
Българският ансамбъл по художествена гимнастика тренира на облекчен режим заради контузии на три от състезателките.
 
Това съобщи старши треньорът на тима Весела Димитрова. Гимнастичките Елена Бинева, Лаура Траатс и Теодора Александрова получиха различни травми преди и по време на Световната купа в София в края на март. В ансамбъла са още Симона Дянкова и Мадлен Радуканова.
 
Бинева изкълчи глезен на официалната тренировка преди надпреварата в София, Траатс е с болки в коляното, а Александрова има проблеми с глезена.
 
"Доста добре протича възстановяването им. В момента тренираме на облекчен режим, медицинският екип се грижи за тях", каза Весела Димитрова.
 
Следващото състезание, което е заявено от БФХГ, е Световната купа в Баку (Азербайджан) от 27 до 29 април, но Димитрова каза, че в последния момент ще се прецени евентуалното участие на ансамбъла.
 
 
"Ще видим дали ще участваме. Не съжаляваме, че пропускаме Световната купа в Пезаро. Програмата тази година е много трудна, защото има европейско и световно първенство. И останалите отбори не играят на всички турнири. Световният шампионат в София е най-важното състезание за сезона и затова трябва да съхраним момичетата", добави старши-треньорът на тима.
 
Димитрова каза, че гимнастичките ще участват на турнира в Гуадалахара (Испания) на 9-10 май, тъй като в същата зала ще се проведе европейското първенство в началото на месец юни. 
 
Ансамбълът грабна наградата за отбор на месец февруари, след като получи 11 гласа от спортните редакции. На второ място със 7 гласа е националният отбор по бокс за жени.
 
 
За отбора по художествена гимнастика това е 19-а победа от началото на анкетата, но в този състав от състезателки печели за втори път след април 2017 година.
 
Много специалисти изразиха мнение, че в новия си състав този отбор ще надмине постиженията на ансамбъла, който спечели бронзовите медали на олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.
 
"Не е една от основните ни цели да изместим предишния ансамбъл. Нашата цел е всеки път да сме по-добри. С трудолюбието и усърдието, което те влагат на тренировки всеки ден мисля, че ще успеем", каза още Весела Димитрова.
 
Гимнастичките заявиха, че се чувстват добре и харесват много новите си две композиции.
 
"След Световната купа имахме една седмица за възстановяване", каза Елена Бинева. "Чувствам се добре, тренираме на облекчен режим", добави Лаура Траатс.
 
"Много благодарим и се радваме за наградата. Двете съчетания са много различни, носят различна емоция и не можем да кажем кое от тях ни харесва повече. Ние в никакъв случай не се чувстваме като звезди. Сега очакванията към нас са по-големи, но това не ни тежи. Имаме треньори, които ни държат здраво стъпили на земята", заяви капитанът Симона Дянкова.
 
 
Весела Димитрова каза също, че композициите ще бъдат отработени на много високо ниво за световното първенство през септември и не е изненадана от конкуренцията този сезон. 
 
"Тренираме тези съчетания четири месеца. След още четири, до световното първенство в София през септември, ще бъдем на много добро ниво. Вече няма елемент, който да ги затруднява технически, след това е въпрос на психика. Композициите ще останат същите до първенството в София, след което ще ги сменим. Няма изненада от конкуренцията. С новия правилник борбата за медалите ще бъде жестока. Италия, Русия, Япония, Украйна имат силни композиции. Всички отбори ще се готвят сериозно за световното първенство", допълни Димитрова.

 

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Нургюл изпусна спечелена позиция и записа втора загуба (ВИДЕО)

До края на Турнира на претендентките остават още четири кръга

Местят церемонията по откриването на Париж 2024?

"Стад дьо Франс" може да приеме събитието

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки