ЦСКА взе само гейм на шампиона

Нефтохимик дръпна с 1-0 победи във финалната серия

ЦСКА взе само гейм на шампиона

Нефтохимик 2010 започна с победа финалния плейоф за титлата във волейболната Суперлигата на България. Момчетата на треньора Найден Найденов се наложиха с 3:1 (23, 17, -22, 27) над ЦСКА в мач №1, игран в пълната зала "Младост" в Бургас.

 

Бургазлии поведоха с 1-0 победи във финалния плейоф. Играе се до 3 победи от 5 мача. Втората среща между двата тима е утре (13 април) отново от 18,30 часа в Бургас.
 
Първият гейм беше много оспорван. Домакините повеждаха на няколко пъти, но ЦСКА успяваше на изравни. Играчите на Найден Найденов направиха много грешки от начален удар. В края при 24:23 атаката на ЦСКА излезе в аут и Нефтохимик поведе.
 
Домакините започнаха по-силно втората част и след добра серия от начален удар на Николай Къртев взеха преднина от три точки. Блокадата на бургазлии също работеше и до края на гейма домакините увеличиха аванса си. В състава на ЦСКА Яни Георгиев смени Ивайло Стефанов, който се завърна в игра в началото на третата част.
 
Въпреки че играчите на Нефтохимик посрещаха добре, "армейците" владееха инициативата в третия гейм. Иван Крачев влезе в игра на мястото на Венцислав Георгиев. Следвтората задължителна пауза "червените" имаха аванс от от 5 точки, което се оказа достатъчно за успех в гейма..
 
Четвъртият гейм бе изключително драматичен. ЦСКА продължи с добрата игра от третия гейм и отново имаше аванс от пет точки при 19:14. "Армейците" имаха три възможности да спечелят гейма при 24:21, но Нефтохимик спаси и трите. Играта започна точка за точка. Валентин Братоев направи  два аса за 29:27 и взриви трибуните.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки