БЕЗМИЛОСТЕН ЖРЕБИЙ: Байерн - Реал Мадрид!

В Рома познаха, играят с Ливърпул

БЕЗМИЛОСТЕН ЖРЕБИЙ: Байерн - Реал Мадрид!
Байерн (Мюнхен) се изправя срещу Реал (Мадрид) на 1/2-финалв Шампионската лига. Това отреди жребият, теглен в Нион. Другият претендент за трофея ще бъде определен между Ливърпул и Рома. 
 
 
Байерн и Ливърпул са домакини в първите срещи. Победителят от двойката между баварците и Реал ще е символичен домакин на финала в Киев.
 
Реал преследва трета поредна и рекордна 13-а Купа, след като се измъкна от грандиозен провал при домакинството си срещу Ювентус. Германската машина на Юп Хайнкес тепърва ще показва мощта си, тъй като до момента така и не среща равностойна съпротива.
 
Испанците ще играят за осми пореден път на полуфинал в Шампионската лига. Миналата година те победиха германците на четвъртфиналите. Общият брой на мачовете помежду им е 24, като паритетът в статистиката е пълен - по 11 победи и две равенства. Реал има 37 вкарани гола, а Байерн - 36.
  
Ливърпул на Юрген Клоп мечтае за нова славна страница в богатата си история. След като развенчаха мита за непобедимия Манчестър Сити, мърсисайдци са силно мотивирани да покажат силата си срещу нов именит съперник. Италианският Рома хвърли голямата бомба с отстраняването на Барселона и бленува за нещо още по-голямо.
 
Любопитното е, че часове преди жлебия в страницата на италианския клуб в интернет се появи информация, че ще играят именно срещу Ливърпул. Новината остана на сайта само няколко минути, преди от Рома да се усетят за грешката и да я свалят. Впоследствие от офисите на римляните уточниха, че става дума за техническа грешка и се извиниха. Грешкато обаче се оказа вярна.
 
Рома е достигал само веднъж до тази фаза в историята си и това беше през сезон 1983/1984. Италианците победиха с общ резултат 3:2 шотландския Дънди Юнайтед, а на финала загубиха с 2:4 след дузпи на собствения си стадион именно срещу Ливърпул.
 
На жребия присъстваха кметът на Киев и бивш професионален боксьор Витали Кличко, както и легендарният украински нападател Андрий Шевченко.
 
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки