Берое - Ботев (Пд) 3:2

Александър Томаш и Николай Киров излизат в дуел №8 помежду си, балансът е равен

Берое - Ботев (Пд) 3:2
Берое приема днес Ботев Пловдив в битка №98 за Тракия в елита. Канарчетата имат леко предимство в цялостния баланс, но в Стара Загора домакините рядко грешат.
 
Днешното дерби ще е 50-о юбилейно под Аязмото, като пловдивчани имат само 9 победи при 26 в сметката на зелено-белите и 14 равенства.
 
Сблъсъкът в Стара Загора е стратегически и за двата отбора в борбата за третото място и евентуална квота за Лига Европа. И ако жълто-черните все още са в играта и за Купата на България, и имат още една опция, то за заралии алтернативата е само една - да бият днес и да откажат съперника от единия му билет. Така пред момчетата на Томаш ще остане само един противник - Левски.
 
Успех на Берое ще отвори разлика от 9 точки пред Ботев, 7 кръга до края на първата шестица. В момента заралии са трети на една пред четвъртия Левски, който днес приема Лудогорец и на 6 пред канарчетата.
 
През настоящата кампания Берое и Ботев не се победиха и в двата мача, които завършиха по 1:1 в редовния сезон. За отбелязване е, че в Коматево заралии можеха и да си тръгнат с трите точки, ако Райно не бе изпуснал дузпа. Така днес двамата треньори ще подновят своето съперничество, което вече влезе в аналите.

Всичко най-интересно от мача ще можете да проследите чрез традиционното чат-описание на Novsport

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки