Шестимата пострадали на ралито в Шумен са без опасност за живота

Вижте изявление на дирекцията на планинското състезание и травмите на всички пострадали в днешния инцидент

Шестимата пострадали на ралито в Шумен са без опасност за живота

Днес, по време на третия манш от първия кръг на планинския шампионат Мемориал „Валерий Великов“ към 14.45 стана инцидент по трасето на надпреварата. Състезателен автомобил с №12, пилотиран от Николай Георгиев излезе от трасето и влезе в публиката.

Състезанието бе прекратено. Веднага от старта тръгнаха две линейки, а на тел. 112 към 14.47 ч. е известено за инцидента и от МБАЛ в тръгват също линейки от Центъра за спешна помощ в Шумен.

Пострадалите – шестима петима човека са откарани в болницата в Шумен, където на пострадалите е оказана първа помощ. На мястото на инцидента отидоха директора на състезанието Димитър Георгиев и спортния директор Васко Христов.

Зам.-областния управител г-н Шаренков също бе на мястото и в болницата, за да види пострадалите. Заедно с директора на ЦСМП д-р Илиев дадоха изявление пред медиите.

Шестимата пострадали са без опасност за живота, но с различни контузии. Двама от тях остават за лечение в болницата и ще бъдат под лекарско наблюдение.

Пострадалите са:

И.Н. на 37 г. от Горна Оряховица с контузна рана на главата, която е обработена от лекарите и той няма да остава в болницата.


К. Ц. на 30 години от Горна Оряховица със счупена дясна подбедрица, който ще остане за лечение в Шумен.

Е.И на 43 години от Шумен с фрактура на лявата подбедрицата, който също остава за лечение.

К.Н. на 52 години от Стара Загора с охлузено коляно, който бе освободен от болницата след обработка на раната.

Л. Й. на 23-годишна  със счупена костица на лявото ходило, която също е прегледана и обработена от лекарите, но не е останала в болницата.

Още едно момиче – Десислава от Шумен, е отишла в болницата, но е освободена.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки