ЦСКА ще търси реванш от Левски след загубата за Купата

"Сините" с шанс за двоен удар срещу съперника в пролетно дерби №3

ЦСКА ще търси реванш от Левски след загубата за Купата
ЦСКА и Левски излизат днес от 18:00 часа в третото дерби за първенство този сезон.
 
Двубоят на националния стадион "Васил Левски" се очертава като шанс за реванш на армейците преди реванша за Купата. Миналата сряда сините спечелиха дербито с 2:0 и взеха сериозен аванс в битката за втория по значимост трофей.
 
Сега обаче ЦСКА може да си върне за загубата. Успехът в двубоя е със задължителен характер за армейците, ако те искат да съхранят някакви шансове за спечелване на титлата. ЦСКА бе надигран от Левски в последното дерби и въпросът е дали в Борисовата градина наистина са си взели поука от грешките или пък Делио Роси отново ще ги надхитри.
 
Кадровите проблеми на армейците продължават да са доста сериозни, особено в офанзивен план. Заради контузии дербито пропускат вратарят Китанов, крилата Десподов, Джеси и Укра и централният нападател Бланко. Така ЦСКА ще има само двама с атакуващи функции на пейката - Александър Георгиев, който е крило, но е използван като бек, и плеймейкърът Алберг. В групата отново попаднаха двама 17-годишни централни защитници - Валентин Антов и Никола Борисов.
 
Добрата новина е, че след наказание се завръща голмайсторът Каранга, а на линия, за разлика от дербито миналата сряда, са и фланговите играчи Жеферсон и Манолев. Пред Стамен Белчев има една по-сериозна дилема около състава - кой да е партньор на Малинов в средата на терена. Опциите са Пинто и Лое. Португалецът ще даде повече динамика, докато камерунецът може да осигури по-висока надеждност в дефанзивен план. Лое се намира в малко по-добра форма от Пинто.
 
Десен бек отново ще е Стойчо Атанасов, който беше титуляр и при загубата с 0:2 за Купата. Манолев пък ще е крило по същия фланг, като на тази позиция изнесе силен мач при 5:1 над Верея.
 
Армейците ще съсредоточат внимание върху Обертан, срещу когото нямаха отговор миналата сряда. След две негови центрирания паднаха головете за Левски, дело на Буш, а румънецът удари и греда след отличен извеждащ пас на французина. В защитата на ЦСКА като ляв бек се завръща Жеферсон, а двойката централни бранители -Чорбаджийски и Бодуров, едва ли ще претърпи промяна. Тяхна алтернатива е Барт.
 
В същото време треньорът на Левски Делио Роси със сигурност крои планове как да изненада противника. Той често сменя не само изпълнителите, но и тактиката за отделните мачове. Италианецът сполучи с 4-1-4-1 за Купата, като ходът му с поставянето на Обертан на десния фланг на атаката сработи безотказно. Сините се намират в серия от четири поредни загуби в Първа лига. При нова ще запишат антирекорд в историята си. Но при победа ще увеличат шансовете си да финишират в тройката за сметка на Берое, както и почти сигурно ще откажат вечния си съперник от борбата за свалянето на Лудогорец от трона. Както обикновено, очаква се сините да бъдат доста търпеливи и да дебнат за контри.
 
В отбрана Роси се колебае кого да пусне като ляв бек - Горанов или Фигейредо. Няма да е изненада, ако и двамата са на терена, като португалецът да действа пред юношата на клуба - такъв вариант Роси показа срещу разградчани на „Герена". Ако това се случи, то на пейката ще седне Вутов, а вместо него в ролята на офанзивен халф ще е Паулиньо. Очаква се Буш да се завърне на върха на атаката на Левски. Сините са разигравали и схема с трима дефанзивни халфове, като един от тях е Роман Прохазка, но е пo-малко вероятно да започнат с такъв.
 
Макар в ЦСКА и Левски да не са в отлично настроение, дойде ли време за дерби - нямат място за отстъпление. Защото погледите на огромна част от феновете у нас пак ще бъдат насочени към червени и сини.

 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки