Димитров с нова победа на двойки

Двамата с Гофен обърнаха поставените под №8 в Монте Карло

Димитров с нова победа на двойки

Григор Димитров и Давид Гофен преодоляха и втори кръг от турнира на двойки в Монте Карло, записвайки обрат с 5:7, 7:6(4), 10:8 срещу Иван Додиг и Раджийв Рам. В  следващата фаза срещат те ще се изправят срещу Мате Павич и Оливер Марах.

 

Димитров и Гофен пробиха още на старта, а после затвърдиха за 2:0. В следващите си две подавания тандемът загуби по точка  – 4:2.
 
Поставените под №8 Додиг и Рам обаче осъществиха рибрейк в последния възможен момент за 5:5, а с това спечелиха и важно психологическо преимущество в края, което им позволи да спечелят и следващите два гейма – 7:5.
 
Българо-белгийският дует пропусна два брейкбола в седмия гейм от втория сет и още един в деветия. Стигна се тайбрек, който Григор и Давид спечелиха – 7-6(4).
 
В шампионския тайбрек Димитров и Гофен дръпнаха 4-1 точки с един допуснат и два реализирани пробива. При 4:3 белгиецът вкара добър втори сервис и не влезе в разиграване, но в следващата точка Рам върна и втория пробив – 5:4. Димитров сервираше за 7:5, а после с елегантно деми-воле направи на 8:5. Рам и Додиг влязоха в серия и изравниха, но накрая Григор и Давид се наложиха – 10-8.
 
Димитров и Гофен продължават и в схемата на единично. В трети кръг българинът ще премери сили с Филип Колшрайбер, а белгиецът ще има за съперник Роберто Баутиста Агут. 
 
Ако спечелят утрешните си срещи, българинът и белгиецът ще се изправят един срещу друг в петък на четвъртфиналите на сингъл. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки