"Човек срещу машина" в конкурса за тройки в Мача на звездите

Чакат 10% от населението на Община Ботевград в залата

"Човек срещу машина" в конкурса за тройки в Мача на звездите

"Човек срещу машина" ще бъде една от най-големите атракции в 15-то издание на 100% Power Maча на звездите от първенството на Националната баскетболна лига, което ще се състои на 22 април в Арена Ботевград. Състезателите в конкурса 100% Power Тройки в топсъбитието на българския мъжки баскетбол ще се изправи срещу машината за подаване и ще покаже уменията си зад дъгата за трите точки. В рамките на 45 секунди, играчите ще трябва да вкарат 15 топки, които ще им донесат максимум 16 точки. Експериментът се прави за пръв път в България, именно в Ботевград, където разполагат с най-модерното тренировъчно съоръжение.

 

Макар че организаторите обявиха атракцията едва днес, участници от другите отбори вече се оплакаха от неравнопоставеното положение. „Получихме контестации от другите отбори, че участниците от Балкан ще имат възможност да тренират усилено с машината, предвид факта, че мачът ще бъде в Ботевград”, разкри организационният директор на събитието Стефан Августинов.

 

Организаторите обявиха, че очакват поне 10% от жителите на Община Ботевград да присъстват в залата за шоу. Кметът на града Иван Гавалюгов, който е една от главните причини събитието да се състои в Арена Ботевград, пък подчерта: „Горди сме от възможността да бъдем домакини на мини юбилея на 100% Power Мача на звездите. За Ботевград се очертава доста интересен баскетболен уикенд, на който се надявам всички фенове да се насладят. Сигурен съм, че зрителите ще останат доволни.”

 

На звездното шоу всички привърженици на баскетбола ще имат възможността на място да си закупят току-що излязлата на български език биография на един от най-великите баскетболисти за всички времена - Коби Браянт, а всеки който го направи ще получи и безплатен билет за мача. Цената на книгата е 20 лв., а билетите ще бъдат с цена от 7 лв в деня на мача, тоест феновете ще получат 35% отстъпка.

 

Съвместно ще направим нещо хубаво за всички, които обичат баскетбола. Всеки, който си закупи книгата ще получи безплатен билет. Вярвайте ми няма да може да оставите книгата. Коби Браянт е велика личност, а историята му е вдъхновяваща. Сигурна съм, че ще ви накара да се запалите още повече по баскетбола” – заяви на пресконференцията собственикът на издателство „Жануа 98” Жана Иванова. Тя връчи по един екземпляр на кмета Гавалюгов и представителя на СПОРТЛАБ Стефан Августинов.

 

В последната пресконференция за тазгодишното издание на 100% Power Maча на звездите участваха и спонсорите от CREDIHELP. “Обичаме младите хора и инвестираме в тях. Благодарим, че ще бъдем част от това шоу. Надявам се да се получи страхотен мач и да се забавляваме всички заедно. Но съм сигурен, че нашият отбор ще спечли ”каза финансовият директор на компанията Димитър Димитров.

 

Генералният мениджър на Национална баскетбола лига Лили Борисова представи предложенията на лигата за имената на участниците в трите конкурса:

 

100 % POWER ТРОЙКИ

Джордан Калахан /Балкан/

Николай Маринов /Спартак Плевен/

Мартин Дурчев /Академик Бултекс 99/

Константин Коев /Спартак Плевен/

Филип Виденов /Берое/

Георги Дамянов /Академик/

 

 

100% POWER ЗАБИВКИ

Дивон Уошингтън /Балкан/

Травис Тейлър /Рилски спортист/

Дариус Гарет /Берое/

Омари Гудул /Левски Лукойл/

Йордан Минчев / Академик/

 

 

TURKISH AIRLINES УМЕНИЯ

Станимир Маринов /Левски Лукойл/

Дерек Райт /Рилски спортист/

Айзеа Умипиг /Академик Бултекс 99/

Йордан Бозов /Рилски спортист/

Венцислав Петков /Балкан/

Алън Арнет /Ямбол/

 

 

„До този момент в нито един друг популярен спорт в страната не е организиран Мач на звездите, затова сме изключиелно горди, че именно баскетболът се свързва с подобно звездно събитие, което дарява на феновете си” – сподели Лили Борисова.

 

Организатори от „СпортЛаб” обявиха също,че до момента има над 1000 ангажирани билети, като очакват в деня на самото събитие, интересът към ценните хартийки да бъде още по-голям. До днес, 19 април, включително, билетите са на цена от 5 лв. и се продават онлайн в мрежата на Eventim и офлайн в Арена „Ботевград”.  От утре цената им ще се повиши на 7 лв.

 

Както е известно, за първи път в 15-годишната история на 100% Power Maча на звездите аматьори ще се борят срещу професионалисти в трите конкурса – тройки, умения и забивки. През тази година BGO Software баскетболната лига ще излъчат представители в конкурсите, които ще се включат редом със шестимата професионалистите в битката за индивидуалните титли.

 

В 15-ото издание на баскетболното мегашоу 100% Power Maча на звездите, което ще се състои на 22 април 2018 година в Арена "Ботевград", автомобилния бранд TOYOTA се завръща за пето участие в звездното събитие и първо след 2013 година. Завръщането на най-продаваната кола в България в най-голямото баскетболно шоу е специално за миниюбилея на ALL STAR GAME.

 

Срещу ТОЙОТА ще застане КРЕДИХЕЛП - една от водещите компании в бързото кредитиране у нас, която се включва за пръв път в Мача, но пък с дългосрочен договор. Фирмата има близо хиляда служители, които оперират 59 офиса в 32 града в цялата страна.

 

Още едно ново име се появява през тази година сред партньорите на 100 % Power Maч на звездите през тази година. Бургаският производител на спортна екипировка КРАСИКО ще облече отборите на ТОЙОТА и КРЕДИХЕЛП, както и съдиите и участниците в шоумача "АЗ ОБИЧАМ БАСКЕТБОЛА".

 

Сред партньорите остават и ТУРСКИТЕ АВИОЛИНИИ, които този път ще спонсорират друга част от събитието.

 

Във фейсбук страница на 100% Power Mач на звездите https://www.facebook.com/BulgarianAllStarGame ежедневно може да следите всички новини около предстоящото звездно шоу.

 

Юбилейното 15-то издание на 100 % Power Maч на звездите ще бъде организирано от "СпортЛаб" ЕООД, Българската федерация по баскетбол, Национална Баскетболна Лига и Община Ботевград. За втора поредна година събитието ще носи името на бранда „Престиж 96" АД – 100 % Power.

 

През 2004 година звездният двубой бе възобновен след 10-годишно прекъсване с името Хановер Кооп Мач на звездите, в следващите 10 издания офицалното име е HDI All Star Game, а от 2015 година новият генерален спонсор "Престиж" е включен в името на отбора - директно или чрез свой бранд. Домакини на събитието са били през годините Варна, София, Самоков, Ямбол, Пловдив и сега Ботевград.

 

За годишнината организаторите предвиждат няколко изненади за феновете, които ще включват музикална програма с популярен сред младежите изпълнител, специални шоу елементи, много награди.

 

Ще бъде спазена традицията да има и допълнителен демонстративен двубой по време на събитието, който ще се проведе в подкрепа на започналата през 2015 година кампания "Аз обичам баскетбола" - целяща България да спечели домакинство на една от групите на Европейското първенство по баскетбол за мъже през 2021 година.

 

Телевизионен партньор на двубоя е традиционно Българската национална телевизия, която ще го излъчи директно по първия си канал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки