Хокеистите ни удариха Тайван в Кейптаун

Българите записаха втори успех на световното първенство

Хокеистите ни удариха Тайван в Кейптаун
Националният отбор на Българи постигна втора победа на световното първенство по хокей на лед за мъже в Дивизия III, което се провежда в Кейптаун.
 
В двубой от третия кръг българите се наложиха със 7:2 (1:1, 4:0, 2:1) над непобедения до този момент тим на Тайван. 
 
Срещата започна равностойно, като в първите 20 минути двата отбора си размениха по един гол. Даниел Дилков даде аванс на символичния домакин в 13-ата минута на мача, но пет минути по-късно Тайван изравни при числено превъзходство на леда чрез По-юн Сиао.
 
Българските хокеисти обаче съумяха да нанесат решителен удар през втория период, в който отправиха 15 удара към вратата на азиатския тим и реализираха четири безответни шайби. Томислав Георгиев бе точен в 27-мата минута, минута по-късно Мартин Бояджиев покачи на 3:1 след самостоятелна акция.
 
Преди да е изтекла и 30-ата минута на мача резултатът набъбна на 4:1 след втория гол на Дилков в мача. Точен за 5:1 в 39-ата минута бе Иван Ходулов. В средата на третия период И-чен Пан даде някакви надежди на Тайван за обрат, но те бяха бързо попарени от българския отбор, който наниза нови два гола чрез Ходулов и Бояджиев в рамките на едва 75 секунди. 
 
Добър мач на българската врата направи Димитър Димитров, който спаси 17 удара на азиатските хокеисти. Това е втори успех за националите ни на шампионата, след като в първта си среща в Кейптаун надиграха домакините с 4:0.
 
По-късно днес предстоят и другите два мача от програмата на третия кръг. Фаворитът Грузия играе с аутсайдера Хонконг, докато домакинът Република Южна Африка ще премери сили с Турция.
 
В петък са мачовете от четвъртия кръг на шампионата, като съперник на българите ще бъде съставът на Хонконг. Двубоят е от 13:00 часа българско време.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки