ЦСКА опитва да задържи Енрике

Червените задействат клауза в договора на играча за откупуване

ЦСКА опитва да задържи Енрике
ЦСКА ще направи опит да задържи за постоянно лявото крило Енрике Рафаел.
 
Бразилецът е под наем от Атлетико Минейро до края на сезона, а през пролетта показва силна форма, която контрастира с неубедителното представяне на армейците. В договора на играча има опция за откупуване на неговите права и в ЦСКА възнамеряват да я задействат.
 
В момента Енрике е футболистът на червените, който се представя на най-високо ниво и затвърди тези впечатления във вечното дерби в сряда (2:2).
 
Фланговият нападател бе най-острият играч на ЦСКА и имаше основен принос и за двата гола. Той даде отличен извеждащ пас на Каранга, след който голаджията беше фаулиран от Митрев за дузпата. След това Енрике сам изработи второто попадение, като се справи с Цветкович и Яблонски, след което реализира със силен шут с десния крак.
 
Бразилецът имаше и други силни изяви в офанзивен план, а в почти всяка среща той върши и доста голям обем от работа в защита, което го прави още по-ценен.
 
През есента и първите пролетни кръгове Енрике често имаше проблеми с контузии, но в последния месец и половина навлезе в силна форма и доказа, че заслужава място в състава.
 
Неслучайно той бе и предпочитана опция за левия фланг пред привлечения през зимата Едвин Джеси, който сега е контузен.
 
Този сезон Енрике има 18 мача, 3 гола и 1 асистенция в първенството.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки