Гришо на полуфинал след жестока драма и обрати (ВИДЕО)

Българският Голиат възкръсна срещу Гофен и навакса изоставане от 1:5 гейма в Монте Карло

Гришо на полуфинал след жестока драма и обрати (ВИДЕО)
Григор Димиттов се класира за исторически полуфинал на Мастърса в Монте Карло, след невероятна победа с 6:4, 7:6(5) срещу партньора си на двойки в надпреварата Давид Гофен.
 
Българинът стига до тази фаза на надпреварата за пръв път след 2 четвъртфинала в предишните си участия. Началото на двубоя въобще не предвещаваше драмата, която поднесоха двамата тенисити във втория сет, когато Гришо възкръсна след изоставане от 1:5 и доведе сета до тайбрек, който след това спечели, за да триумфира в мача.
 
Така хасковлията записа победа №7 в осемте двубоя срещу Гофен и стана първият полуфиналист в турнира. 
 
Първия сет вървеше равностойно до 3:2 за Димитров, като Гофен имаше леко предимство на начален удар, след като взимаше сервис геймовете си значително по-бързо. Той обаче се пропука в 6-ия гейм, в който успя да вземе само 1 т. Така Гришо стигна до първия си пробив в мача и поведе с 4:2, а след това затвърди предимството си за 5:2.
 
На следващия си сервис обаче българинът показа леко колебание и белгиецът веднага се възползва, връщайки пробива и довеждайки резултата до 5:4 преди своя сервис. Григор обаче остана максимално концентриран и не позволи този неуспех да му повлияе. Със страхотни разигравания и малко помощ от съперника, който записа и двойна грешка в подаването си, хасковлията затвори първия сет в своя полза.
 
След страхотното начало на мача обаче последва истински кошмар за Димитров. Той буквално се срина в началото на втория сет и загуби първите си две подавания, като позволи на съперника си да поведе с 0:4.
 
Българинът се събуди чак в 5-ия гейм, когато сервираше за 3-и път в тази част, и спечели сервиса си за 1:4. Гофен уверено взе подаването си след това за 5:1 и вече се виждаше как е изравнил резултата в сетовете, след като трябваше да вземе само само още 1 гейм, когато Гришо нанесе своя удар. Българинът първо взе сервиса си за 2:5, след което спечели и останалите 4 гейма.
 
Така той не само изравни резултата, но и поведе с 6:5. Особено драматичен бе 10-ия гейм, който продължи най-дълго и двамата тенисисти се бориха със зъби и нокти за успеха. След множество обрати и грешки, частта най-накрая бе записана на сметката на Григор, който след това измъкна, макар и трудно, подаването си за 6:5.
 
Белгиецът обаче прекъсна победната серия на Димитров като спечели своя сервис и вкара сета в тайбрек. В него хасковлията на няколко пъти взимаше предимство с минипробиви, за да поведе накрая с 6:4. Гофен спаси единия мачбол, но не успя при втория и българинът триумфира в мача.

 

Зверев очаква Гришо или Алкарас на 1/2-финалите в Маями

Германецът ще бъде следващ опонент на един от двамата

Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки