Страхотен хандбален уикенд очаква феновете

Двубои на крачка от титлите и при мъжете, и при жените

Страхотен хандбален уикенд очаква феновете
Тази събота и неделя ще бъде наситена от към хандбал в няколко направления.
 
Със сигурност много рядко в 60 годишната история на Българската федерация по хандбал се е случвало в рамките на един уикенд  да има толкова важни мачове и прояви.
 
Завършиха двубоите от редовния сезон при мъжете и сега предстоят първите плейофни срещи за титлата. Победителите и тимът без поражение в 41 поредни мача Локомотив (Варна) излиза срещу градския си съперник  Спартак, който остана на 4-то място в класирането, и според схемата играят един срещу друг до две победи от три срещи. 
 
Вторите в таблицата Добруджа излиза срещу Чардафон, завършил на 3-то място и отново се играе до два успеха от три мача. В събота от 14:00 ч. е началото на Локомотив - Спартак във варненската зала „Младост”, а по същото време в Добрич започват Добруджа - Чардафон. 
 
При жените са последните и решаващи мачове за определяне на двата финалиста за титлата. Три отбора са с реален шанс и всичко ще стане ясно след изиграването на заключителните срещи. В неделя от 15:00 часа Свиленград (8 точки) приема последния от четворката Шумен 98 (2 точки) и ще търси задължителна победа, преди развоя на дербито Етър 64 -  Бъки.
 
 
Тяхната среща е отредена за вторник във Велико Търново от 18:00 часа, а към момента лидер е Бъки с 11 точки, пред търновки, които са с 9. При победа на „виолетовите” в тяхната зала с два гола разлика, именно Етър 64 ще заеме първото място, а габровки остават втори. Но при успех на Бъки като гост и победа на Свиленград срещу Шумен 98, тогава Етър 64 остава извън играта за шампионския трофей. Първите два отбора ще играят „Супер финал” за златните медали и титлата през месец май.
 
Прекрасно хандбално събитие се очертава през уикенда, понеделник и вторник в Габрово. Спортна зала „Орловец” в продължение на четири дни е домакин на Национален турнир за юноши и девойки „Да се срещнат най-добрите”, който се организира от Българска федерация хандбал със съдействието на „ФОНДАЦИЯ ИГРАЙ С РАЗВИТИЕ”. В него участие ще вземат хандбалисти от четирите зони на България – зона „Мизия”, зона „Витоша”, зона „Черно море” и зона „Тракия”. В мачовете ще се определят новите национални отбори -  2002/2003г. при момчетата и 2004/2005г. при момичетата. 
 
Официалното откриване на турнира ще бъде в събота от 17:15 часа в зала „Орловец”.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки