Лудогорец с 13-та поредна победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Малко преди края на двубоя Дяков получи червен картон

Лудогорец с 13-та поредна победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец демонстрира класа и при гостуването в Коматево, надигравайки Ботев с 4:2 в срещата от 31-ия кръг на Първа лига. За "орлите" това е 13-та поредна победа в първенството.

 

След нея Лудогорец събра 81 точки и дръпна с 11 пред втория ЦСКА, който от 20:00 часа тази вечер гостува на Берое. Ботев остава пети с 46 точки.

 

Треньорите Николай Киров и Димитър Димитров направиха по няколко промени в съставите си за мача днес. Сред титулярите на Ботев бе младокът Милко Георгиев, който успя да открие головата си сметка в Първа лига. Лудогорец пък започна без Козмин Моци и Светослав Дяков, а Марселиньо дори не беше включен в групата за гостуването на Ботев, получавайки почивка от треньорския щаб.

Нападателите Кешерю и Свиерчок си свършиха работата, успявайки да се разпишат и днес. Двамата очевидно заформят много силен тандем. 

 

"Канарчетата" и "орлите" и днес предложиха открит футбол, а феновете в Коматево станаха свидетели на голово шоу. През първата част паднаха четири гола, имаше и обрат. В 4-ата минута Диого Кампос даде преднина на Ботев, а в 23-ата Вандерсон изравни. 

В 29-ата избраниците на Херо поведоха чрез Кешерю, но верните фенове на Ботев не след дълго отново бяха зарадвани. В 41-ата минута юношата на "жълто-черните" Милко Георгиев изравни с дебютното си попадение в официален мач за Ботев - 2:2.

В началото на втората част Димитър Димитров потърси промяна с включването на Светослав Дяков. Шампионите започнаха да надиграват домакини си и в 72-ата минута трудът им беше заслужено възнаграден. Украинският защитник Игор Пластун се извиси в наказателното поле и отбеляза с глава след центриране на Мисиджан от корнер - 2:3.

В 78-ата Свиерчок подпечата победата на Лудогорец. Резервата Джоди Лукоки беше изведен отдясно и с едно докосване центрира успоредно на голлинията към връхлитащия на скорост полски нападател, който я засече и я изпрати в мрежата на Даниел Кайзер - 2:4.

 

Малко преди края на двубоя Дяков получи червен картон след втори жълт и "орлите" доиграха срещата в намален състав.

 

БОТЕВ ПД: 22. Кайзер, 28. Филипов, 18. Терзиев, 3. Пиргов, 24. Марин, 6. Алваро, 7. Бризола, 8. Неделев, 9. Гомес, 26. Георгиев, 93. Зауербег
 
 
ЛУДОГОРЕЦ: 1. Браун, 6. Натанаел, 8. Лукас Саша, 5. Терзиев, 32. Пластин, 10. Кампаняро, 44. Горалски, 28. Кешерю, 70. Шверчок, 93. Мисиджан, 88. Вандерсон
 
 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки