Данаил Станоев спечели сребърния пояс на WBC

Българинът победи Евгени Алейник

Данаил Станоев спечели сребърния пояс на WBC

Българският професионален боксьор Данаил Станоев спечели сребърния пояс и континенталната титла на WBC CISBB (на славянските народи). В здрав, 10-рундов мач в категория „суперперо“ (59 кг) той победи Евгени Алейник от Беларус в гала вечер Overfight Night в зала „Овергаз Арена“ с 3:0 съдийски гласа – 98:94, 98:96, 99:93.

 

Това е 11-а победа в професионалната кариера на Станоев, който има и 3 загуби зад гърба си. Негов мениджър е Венцислав Георгиев.

 

Успехът ще изкачи боксьора ни доста нагоре в ранглистата и ще му осигури още един сериозен мач в близките 6 месеца, в които ще трябва да защити трофея си.

 

Като цяло 30-годишният Данаил Станоев имаше превъзходство в мача. Показа агресивна игра с разнообразни удари и добра защита.

 

Станоев не се притесни от обратния гард на опонента си, който също показа качествен бокс. Мощен ляв прав на Алейник в 7-ия рунд разклати сериозно българина, който изпадна в мини криза. След нея обаче Станоев се съвзе и до финалния гонг направи необходимото, за да си осигури победата.

 

Самият Станоев изпрати Алейник с аплодисменти, въпреки скандалното поведение на неговия секундант, който си позволи по време на боя да потърси обяснение от супервайзера Владимир Лаптев, несъгласен със съдийските решения.

 

„Доволен съм, че хората видяха добър професионален бокс и на по-ниско ниво. От година не съм имал сериозен мач, защото ни е трудно с финансите и организацията, призна след труимфа Данаил Станоев пред камерите на БНТ HD. – Имах тежки моменти в мача, но това е нормално. Смятам, че спечелих с повече пласирани удари, имах и контрол над ринга, както и добра защита“.

 

Преди мача за титлата се изиграха 5 други професионални срещи по 4 рунда и една по олимпийските правила в 3 рунда по 3 минути.

 

Първи на ринга се качи носителят на купа „Странджа“ за тази година Петър Белберов. В много зрелищен мач в кат. +91 кг той се наложи над многократния шампион на Сърбия Владан Бабич с 2:1 съдийски гласа. Въпреки че изпадна в нокдаун след миг невнимание в първия рунд, българският национал успя да обърне развоя на мача като нанасяше серия от удари и противодействаше добре на единичните на съперника си, който бе с 20 кг по-тежък от него.

 

При професионалистите Любен Тодоров, носител на купа „Странджа“ за 2012 г., победи с единодушно решение на съдиите Радослав Митев в кат. до 63 кг и записа 4-и успех на профиранга.

 

Най-опитният сред участниците Борислав Занков, който изигра 30-ата си среща като професионалист, спечели с технически нокаут в четвъртия рунд в кат. до 75 кг срещу Даниел Рашдан, за когото това бе едва трети двубой при професионалистите.

 

Победи записаха още Теодор Николов срещу Петър Александров в кат. до 67 кг, Анатоли Любенов срещу Славея Стефанов (67) и Иван Емилов срещу Милен Паунов (91).

 

Специални гости на гала вечерта бяха президентът на WBC CISBB и член на УС на WBC Владимир Николаевич Лаптев, президентът на БФБокс Красимир Инински, президентът на БПБС Никола Николов, първият ни олимпийски шампион в бокса Георги Костадинов, ректорът на НСА проф. Пенчо Гешев и др.

Кобрата: Ще направим боксов спектакъл

Кубрат е в най-добрата си форма, каза треньорът Ули Вегнер

Съперникът на Тервел се закани да го бие

Чакани здрав сблъсък, каза по-малкият брат Пулев

Кубрат Пулев все пак ще се бие за световната титла!

Вижте кога

Олимпийска медалистка от Иран ще се бие за България в Париж

Вижте коя е тя

Багата се завръща в ММА, влиза в битка за 1 млн. долара

В Сан Антонио ще се бие и Дакота Дичева

Тервел уверен: В добра форма съм

Всеки един от нас пише някаква история, призна боксьорът

Кобрата: Правя и невъзможното мачът с Чар да е у нас

Искахме да представим и България по най-хубавия начин, обяви боксьорът

Хавиер Ибанес ще боксира за титлата в Нощта на шампионите на ИБА

Българският национал ще се изправи срещу местната звезда Хосе Килес в „Мадрид Арена“

Пълен комплект медали от ЕК за Надие Жаафар

След сребро на турнира по джудо за кадетки в Словакия

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки