Аврамов след загубата: Все още имаме шанс за първото място

Балкан заслужават титлата, но трябва да си оправят културата, заяви Тити Папазов

Аврамов след загубата: Все още имаме шанс за първото място
В предпоследния кръг от редовния сезон на НБЛ отборът на Балкан се наложи като домакин над Левски Лукойл със 79:71 и оглави класирането преди последния кръг в НБЛ преди плейофите. Въпреки това сините не губят надежда, че ще грабнат титлата.
 
"Може би трябваше да бъдем малко по-търпеливи накрая и да отиграем някои атаки по-добре. Ние избързахме, те ни направиха някои контраатаки и дръпнаха пак в резултата.
 
Все още имаме шанс за първото място. Пловдив трябва да бият Берое, но не трябва да се надяваме на такива неща. Важното е ние да си вършим работата и да побеждаваме.
 
Целите са ни ясни. Борим се да станем шампиони. Изиграхме доста добри мачове в последните седмици и мисля, че навлизаме във форма за плейофите. Надявам се да постигнем целта си“, заяви играчът на Левски Божидар Аврамов.
 

"Можехме да си заслужим първото място самички. Добрата страна е, че мачът все пак може да бъде спасен. Във вторник, от Рилски спортист, които ще се борят да пратят Балкан на четвърто място. Или от Академик Пловдив, които ще се борят да станат втори.

 

Ние по-долу от второто място не можем да слезем. Ако трябва да бъдем обективни, Балкан заслужава да е първи, защото грешката, която им коства служебна загуба, бе нелепа. Случва се може би веднъж на 100 години и това е бил точно денят от онези 365 хиляди дни.

 

Но поведението им впоследствие беше безобразно. Не знам за какво ще им прости Господ и за какво не. В този град има баскетбол, откакто аз се помня, и сигурно ще има още поне 100 години.

 

Това е най-хубавата баскетболна зала в България. Само трябва да добавим и малко култура", посъветва съперниците наставникът на Левски Константин Папазов. 

Георги Глушков участва в Съвета по образование, младеж, култура и спорт в Брюксел

Вижте подробности

Българин стана световен шампион по шахмат

За аматьори при ветераните

Заместник-министър Петър Младенов: Диалогът на ЕС по въпросите на младежта е мост между младите хора и създателите на политики

Вижте подробности

14 златни медала за България от "Акро Къп Бургас" 2024

Вижте подробности

Пиер Дежарден спечели Световната купа по модерен петобой в София

Турнирът приключва днес с надпреварата за смесени щафети

Кметът Димитър Николов откри Световната купа по спортна акробатика в Бургас

Вижте подробности

Магомед Рамазанов донесе пета квота за България в борбата

Националът се наложи над световния вицешампион Владимери Гамкрелидзе (Грузия)

Драматична битка излъчи финалистите на СК по модерен петобой в София

Вижте подробности

Ризов 14-и на СК по спортна стрелба в Баку

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки