Вижте какъв SMS и на кого писа Надал веднага след успеха над Гришо

Димитров бъркаше повече от обикновено, имах късмет, заяви Матадора

Вижте какъв SMS и на кого писа Надал веднага след успеха над Гришо
Веднага, след като спечели своя полуфинал в Монте Карло и стисна ръката на Григор Димитров, световният №1 Рафаел Надал извади своя телефон от сака и видимо пращаше някакво съобщение.
 
Но защо и какво бе съобщението? Може би в това се крие и една от тайните на феноменалните успехи на "Краля на клея".
 
"Писах на Карлос (Моя, треньорът му) да му кажа, че трябва бързо да резервираме корт. Това е всичко", призна Надал на пресконференцията след мача.
 
И така, въпреки че в последните 34 сета на клей той не е давал повече от 5 гейма на съперника си, веднага след успеха над българина Матадора отново бе на корта.
 
"Правил съм го много пъти през кариерата ми. Бях малко по-нервен в началото на мача, просто исках да отиграя няколко форхенд уинъра, от които ще се нуждая във финала", сподели Надал относно тренировката веднага след мача. 
 
Колкото до самия двубой с българина и успеха си Матадорът заяви:
 
"Мисля, че като цяло играх стабилно. Първите 4 гейма обаче бяха много трудни за мен. Да, направих голяма грешка при 3:1, играх много лошо. След това Григор се върна в гейма.
 
В първия сет всъщност имах много шансове. Бях малко късметлия, че Димитров направи две двойни грешки при 4:5 и един пропуск от форхенд. Това ми даде предимството и след това направих страхотна точка, за да завърша първия сет.
 
Във втория, мисля, че Григор започна да пропуска повече. Той бъркаше повече удари от обикновено, а аз бях по-солиден. Това е всичко”, анализира Рафа.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки