Кралят е само един! Рафа Надал прегази Нишикори и вдигна трофея в Монте Карло за 11 път

Испанецът защити титлата си от миналата година с безаепалционна игра

Кралят е само един! Рафа Надал прегази Нишикори и вдигна трофея в Монте Карло за 11 път

 Рафаел Надал постигна целта си на Мастърса в Монте Карло и спечели турнира, след като на финала не остави никакви шансове на световния номер 36 Кей Нишикори. 

Испанската звезда на тениса спечели с 6:3; 6:2 за точно 1 час и 34 минути игра. Заедно с това световният номер едно продължи уникалната си серия без загубен сет на клей, като тя вече е 36. 

В началото на първия сет двамата си размениха по един брейк в третия и четвъртия гейм, но Надал успя да се измъкне напред в шестия, когато Нишикори отново бе пробит. Испанецът продължи със солидната си игра и затвори при 6:3 от втората си възможност на сет бол. 

Втората част започна с по един спечелен сервис гейм на двамата, но вторият такъв на японецът отново беше пробит и то на 15. Надал затвърди пробива, а веднага след това се възползва от грешки на Кей, който отново беше пробит, след като спечели само едно разиграване в гейма си. 

От там нататък Рафа поведе 5:1 и не оказа съпротива в следващия сервис гейм на Нишикори, за да спечели на своето подаване още при първата отдала му се възможност. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки