Костова е на една победа от основната схема в Истанбул

Българката победи бившата №30 Мисаки Дои

Костова е на една победа от основната схема в Истанбул

Елица Костова се класира за втори кръг на квалификациите в Истанбул. Турнирът е от категория WTA International и е с награден фонд 250 хиляди долара. Българката, която е 188-а в световната ранглиста, победи бившата номер 30 Мисаки Дои (Япония) с 6:4, 6:2 за 1:45 часа игра.

 

Костова поведе с 3:1 по пътя си до успеха в първия сет, а във втората част направи два ранни пробива за 3:0 и без проблеми приключи двубоя.
 
В спор за място в основната схема Костова ще играе утре срещу победителката от мача между Аранча Рус (Холандия) и Ирина Хромачьова (Русия).
 
По-рано днес първата ракета на България Виктория Томова победи участващата с "уайлд кард" Сара Томич (Австралия) с 6:2, 6:2 за 60 минути. В директен мач за влизане в основната схема тя ще срещне номер 1 в схемата Рихел Хогенкамп. Холандката има една победа срещу българката. Тя спечели единствената среща помежду им с 6:1, 6:3 в Сидни (Австралия) през 2012 година.
 
Двете българки си осигуриха по 1020 долара и по 12 точки за световната ранглиста. Елица Костова ще играе и в турнира на двойки като ще се партнира с Река-Лука Яни (Унгария).
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки