Валентин Братоев - X факторът за финал №3 във волейбола

Спирането на посрещача е приоритет за ЦСКА, нов негов рецитал ще сложи край на сезона

Валентин Братоев - X факторът за финал №3 във волейбола
ЦСКА приема Нефтохимик днес от 18:30 часа в дългоочаквания трети финален сблъсък на родното волейболно първенство.
 
Залогът е ясен - победа на червените в "Христо Ботев" ще им даде нов шанс за атака на златните медали. Успех на бургазлии пък ще означава край на серията и трета титла в клубната им история. Картите отдавна са раздадени, въпросът е кой е готов да изиграе по-добре ръката, с която разполага.
 
Съставът на Найден Найденов влиза във втората част от серията като абсолютен фаворит. Спечелвайки първите два мача в Бургас, Нефтохимик има твърде комфортен аванс спрямо червените. Като допълнение към това гостите ще пристигнат и с допълнителното самочувствие, че вече 9 поредни двубоя излизат като победители срещу армейците и нямат поражение от тях от ноември 2016-а.
 
Безспорният коз в ръката на Найденов е Валентин Братоев. 30-годишният посрещач показа през целия сезон, че класата му е по-голяма от нивото на първенството и може да направи разликата във всеки един момент. Дори когато играта на юношата на Левски не върви, това не му пречи да продължава да натиска и да води шампионите към победата.
 
Не случайно в първите два двубоя завърши с общо 49 точки, 5 блокади и 4 аса. Впечатляваща статистика за изиграните 8 гейма в зала "Младост".
 
Именно изявите на Валентин ще наклонят везните в една или друга посока. Нефтохимик няма алтернатива на единия близнак и спирането му от страна на ЦСКА ще бъде основен приоритет за Александър Попов и неговите момчета. Ако те намерят начин да намалят ефективността на Братоев в атака, това ще им даде шанс за победа. В противен случай серията ще приключи още днес, а България ще има своя нов-стар шампион.
 
Не се очакват никакви промени в съставите на двамата треньори. Предвид все още неотшумялата контузия на Яни Георгиев, то като посрещачи за червените ще започнат Ивайло Стефанов и Пламен Шекерджиев. От другата страна също няма да има изненади, като въпреки неубедителните си изяви Жани Желязков също се очаква да стартира като титуляр за сметка на Петър Христов.

 

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки