Салах избран за Играч на сезона във Висшата лига

Лерой Сане е най-добър млад играч на Острова

Салах избран за Играч на сезона във Висшата лига
Крилото на Ливърпул Мохамед Салах спечели наградата за играч на сезон 2017/2018 в английската Висша лига в анкетата на Асоциацията на професионалните футболисти.
 
Египтянитът остави зад себе си триото от Манчестър Сити Кевин Де Бройне, Лерой Сане и Давид Силва, както и Хари Кейн от Тотнъм и Давид де Хеа от Манчестър Юнайтед.
 
"За мен е голяма чест, специално да бъда избран от колегите. Щастлив съм и много горд. Благодаря на футболистите, които са ме посочили", заяви Салах, след като получи наградата си в Лондон.
 
Мохамед води в листата при голмайсторите във Висшата лига с 31 гола в първия си сезон в Ливърпул, след като през миналото лято дойде от Рома. Той има 41 гола в 46 мача във всички турнири и през седмицата ще се изправи срещу бившия си отбор на полуфинал в Шампионската лига.
 
Лерой Сане спечели наградата за най-добър млад играч. 22-годишният германец помогна на Сити да спечели титлата, а през този сезон има 9 гола и 12 асистенции в 28 мача.
 
След него се наредиха Хари Кейн (Тотнъм), съотборниците му при небесносините Рахийм Стърлинг и Едерсон Мораеш и Маркъс Рашфорд от Манчестър Юнайтед.
 

Райън Сесеньон от Фулъм спечели наградата за номер 1 в Лига Чемпиъншип. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки