Златен дубъл за Нефтохимик!

Шампионите затвориха серията срещу ЦСКА с 3-0 победи

Златен дубъл за Нефтохимик!

Нефтохимик 2010 спечели златен дубъл! След Купата на България, бургазлии се пребориха и за титлата с 3-0 победи във финалната серия срещу ЦСКА.Тимът на Найден Найденов се наложи с 3:1 (17,- 23, 17, 20) и грабна златните медали.

 
 
Сред зрителите в зала "Христо Ботев" бяха националният селекционер Пламен Константинов, треньорът на Левски Владимир Николов и националът Николай Николов. На трибуните можеше да бъде забелязан и бившият футболен национал Мартин Петров. 
 
В първата част Нефтохимик натрупа солиден аванс от 6 точки при 18:12, когато на сервис беше Георги Братоев. В игра за ЦСКА се появи Яни Георгиев на мястото на Ивайло Стефанов. Бургазлии знаеха как да запазят преднината си и поведоха.
 
В началото на втората част Ивайло Стефанов се върна на полето. ЦСКА игра по-стабилно, с по-малко грешки. "Червените" поведоха с четири точки при първото техническо прекъсване. В края Нефтохимик стигна до равенство при 22:22 след два аса на Валентин Братоев. При 24:23 за "армейците" грешка на гостите доведе до равенство в геймовете.
 
В третaта част, подобно на първата, Нефтохимик доминираше. Бургазлии дръпнаха в резултата още в началото и до края не изпуснаха инициативата. Иван Крачев смени Венцислав Георгиев в състава на ЦСКА, а малко по-късно Ивайло Стефанов отново отстъпи мястото си на Яни Георгиев.
 
Красимир Гайдарски започна за ЦСКА в четвъртия гейм, а Стефанов и Венцислав Георгиев се върнаха в игра. Нефтохимик имаше преднина от две точки при първата задължителна пауза. Постепенно гостите увеличаваха аванса си с разумна и стабилна игра, за да триумфират като шампиони на България.
 
 
 
 
 
Попов: Среброто не е утеха

Треньорът на ЦСКА поздрави Левски за титлата

Николай Желязков: Тези деца играха като мъже

Треньорът на "сините" със силни думи след триумфа

Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки