Красимир Георгиев: Поискаха ни 20 млн. лв. за акциите, общите дългове на ЦСКА са за 80 млн., а за да влезем в клуба ни трябваха 30 млн. (+ВИДЕО)

Митал е предявил иск в размер на 15 млн. лв.

Красимир Георгиев: Поискаха ни 20 млн. лв. за акциите, общите дългове на ЦСКА са за 80 млн., а за да влезем в клуба ни трябваха 30 млн. (+ВИДЕО)
„Титан” е поискал близо 20 млн. лв. от „ЦСКА Възраждане”, за да се осъществи сделка по смяната на собствеността на ПФК ЦСКА АД, съобщи на специална пресконференция членът и един от основните мотори на Инициативния комитет по възраждането на „червените” Красимир Георгиев, предаде репортер на Novsport.com.
 
Общите дългове на ЦСКА към днешна дата са в размер на 80 млн. лв., съобщи още Георгиев, като в тази сума влиза заведен иск от Прамод Митал за 15 млн. лв.

Хотелиерът разясни: "От един месец се водят активни разговори за запознаване на финансовото състояние на ЦСКА както и юридически анализ на делата. Стигна се до едни конкретни цифри, които са споменати от групата на Титан във вчерашните разговори, а именно към 1 септември 4 млн. 116 хил. лв. Имаме заявени най-различни юридически искове, жалби и дела. Първо 7,5 млн. евро имаме внесена в счетоводството от групата, свързана с Прамод Митал. Установени дела от нашите юристи на обща стойност от 8 до 10 милиона. И за да дам разяснение за общото задължение към този момент на ЦСКА – от тяхната предоставена информация за около 54 млн. + 15 млн. лв. заявен интерес от групата на Митал + 8-10 млн. от други лица, които водят дела към ЦСКА, сумата на общите задължения и общите искове към днешна дата е около 80 млн. лв."
 

"Във второто предложение, което беше отправено към нас за 100% поемане на акциите на ЦСКА е уточнено, че от нас се искат около 19 млн. 650 хиляди лв., което включва 6,5 млн. предоставяне на акционерите от "Титан" и поемане на задължения в размер 13 млн. 150 хиляди лв., за което съм ви дал разпечатка." 
 
„Накрая предложихме 5 млн. за 75%, но в края на разговорите претенциите на „Титан” се увеличиха. Около 30 млн. реално ни трябва да влезем в ЦСКА. Това е сума без коментар, която ние към този момент не можем да приемем”, каза още той.

„При направения анализ за 20 млн. с бюджет за издържане на първа година 7 млн. и 3 млн. за инвестиции в „Народна армия” и Панчарево, при нас излезе бюджет 30 млн. евро. Към този етап ние преценихме, че се оттегляме за влизане като акционери. Това е накратко, като аз ви моля да не коментирам.”


„Можехме да поемем ДЮШ. Оказа се, че доста са объркани финансите в мъжкия отбор.”
 
„Окончателно са преустановени преговорите. Ние ги помолихме на разговорите тази цена да бъде намалена от 20 млн. лв., но те бяха твърди. Очаквахме далеч по-ниска. Ние не сме коментирали на колко бихме се съгласили. Но на 20 млн. без коментар, ние не се съгласихме.”
 
„Ние оставаме да следим обстановката. Както сме посочили, пожелаваме успех. Най-вероятно Титан знаят как да управляват дружеството. Ние не можем да кажем кога ще е краят. Трябва да питате Титан как виждат оттук нататък как да се развива ЦСКА.”
 
„Не мога да коментирам всякакви изказвания за фалит, ние не сме правили такива изявления. Оставаме да наблюдаваме процесите в ЦСКА и сме готови да помогнем.”
 
„Всички дела ни бяха предоставени от адвокатите на ЦСКА и като стойност ние не сме имали възможност да ги проверим дело по дело. А как ще се развие всяко едно дело, нямам представа. В края на август съдът беше в инвентаризация и ние нямахме възможност да проверим тези дела.”
 
„Те ще си искат парите (Митал), не знаем на каква фаза са делата.”
 
„В крайна сметка ние не се намираме на „Капалъ чарши” да се пазарим за 100-200 хил. и беше ни отказан коментар за цената. Нашето първоначално предложение беше ние да не даваме пари за стари задължения, защото те са с неизяснен характер. Ние искахме да влезем и да даваме за развитието и за издръжката на клуба.”
 
„Мога да кажа, че само мога да цитирам адвокатите на ЦСКА. Те казаха, че имат много въпроси, отговорили са. Но понеже са под мониторинг и всяка една грешка води до отнемането на лиценз. Самите те казаха, че клубът може да остане без лиценз (за Европа).”
 
„Ако някой успее да влезе във всичките дела, които са между 50 и 80 дела, и провери финансовите искове, той може да каже.”
 
„Ако все пак до нас отправят друго предложение, ние с удоволствие ще го разгледаме. В пазарлък няма да участваме, стигнахме до такова заключение.”
 
„Не мога да коментирам дали ЦСКА ще тръгне от окръжните групи. Решението ни е Титан да се оправя с ЦСКА.”
 
„При предоставени фактури от ЦСКА, ние декларираме, че можем да ги поемем – за храна, за лагери, за ДЮШ.”
 
„С това искам да приключа моето изявление.”
 
„Освен лагери, там има много неизяснени статути на играчи със забавени плащания, комисионни по договори и т.н.”, завърши Красимир Георгиев.
Бабич: Разочаровани сме, заслужавахме равен

Целта е да се спасим, обобщи треньорът на Пирин

Христо Янев: Повратният момент бе, че не наведохме глави

Паузата идва много навреме за нас, обясни наставникът на Ботев Враца

Славия без двамата си тарани на "Колежа"

Загорчич определи групата за визитата

БФС подари осветление на Етър

Тренировъчен терен на "болярите" ще грейне по повод 100-годишнината на клуба

Балкан (Варвара) оттегли жалбата си срещу вписването на Георги Иванов

Така на практика падна и последната пречка

ДРАМА НА ДЪНОТО! Ботев Враца мечтае за спасение (ВИДЕО)

Тимът на Христо Янев с обрат срещу Пирин в Благоевград

Марек и Септември врътнаха 1:1 (ВИДЕО)

Вижте подробности за мача

Илиан Илиев прекроява състава на „моряците“

Вижте подробности

Димитър Илиев преподписа с Локо Пд

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки