Луд мач на "Анфийлд", Ливърпул изпусна огромен джакпот! (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Червените" поведоха с 5:0 за 69 минути, но после пуснаха два гола

Луд мач на "Анфийлд", Ливърпул изпусна огромен джакпот! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ливърпул разби гостуващия Рома с 5:2 в първата среща от полуфиналния им сблъсък в Шампионската лига и си осигури комфортен аванс преди реванша в Рим.


Мърсисайдци мачкаха „вълците” до 80-ата минута и можеха да обезсмислят ответния мач във Вечния град, но след излизането от игра на звездата им Мохамед Салах инкасираха две бързи попадения.


В последните минути гостите дори натикаха играчите на Юрген Клоп в тяхната половина и имаха шансове да върнат още голове, но не успяха и ще се надяват на чудо с три чисти попадения в реванша.

В 15-ата Алекс Окслейд-Чембърлейн получи контузия в дясното коляно при опит да изчисти топката от краката на Александър Коларов. Две минути по-късно англичанинът беше сменен. В 18-ата Коларов разтресе напречната греда с мощен шут от 30 метра. Вратарят на мърсисайдци отклони топката, но определено не разчете добре траекторията й и имаше късмет, че тя не влетя в мрежата. 

 

Гостите от Рим разиграваха със завидно самочувствие и успяваха да се измъкват от пресата на своя противник. В средата на полувремето мърсисайдци вдигнаха сериозно оборотите и заваляха острите нахлувания към вратата на италианците. 

Ливърпул - Рома 2:0+39В 28-ата домакините изпуснаха великолепна възможност. Фирмино изведе Мане, той тръгна мощно напред и когато всеки очакваше да отбележи или да подаде към свободния Салах, той стреля над гредата. Минута по-късно Мане направи нов голям пропуск. Бързоногото крило получи около точката на дузпата и отново прати кълбото високо-високо. В 30-ата Салах не се забави и веднага стреля по диагонала - вратарят Алисон следеше топката и успя да избие в корнер. В 34-ата Мане прати топката в мрежата, но при вдигнат флаг за засада - почти метър. В 35-ата Фирмино завъртя топката по диагонала - вратарят беше подготвен.

Минута по-късно натискът на "червените" донесе гол. Топката стигна до Мо Салах, той видя коридор за шут и реализира великолепно попадение. Египетският надател завъртя топката по фамозен начин, пращайки я в далечната сглобка, наказвайки бившия си отбор - 1:0. В 38-ата Мане отново взе неправилното решение сам срещу бранител в наказателното поле. В рамките на същата минута Деян Ловрен беше оставен в наказателното поле при корнер и само напречната греда спаси италианците от нов гол. 

 

В 40-ата Жоржиньо Вайналдум беше изведен с далечно подаване, овладя перфектно в наказателното поле и насочи в рамките на вратата, но и в обсега на бразилския страж. В 45-ата защитата на "вълците" отново не се справи с изритана топка, Фирмино напредна и асистира брилянтно на Салах, който сам срещу вратаря насочи фино и технично към мрежата за 2:0. Стрелецът покачи головата си сметка на 43 попадения през сезона. Сякаш тайфун отвя Рома в последните 20 миути от полувремето.

 

Полувремето започна с две ситуации в двете наказателни полета, при които останаха съмнения за игра с ръка - в 51-ата и 52-ата минути. Съдията Феликс Брих правилно реши да подмине положенията. В 56-ата Салах се измъкна при много сериозни съмнения за засада. Мо се стрелна напред и подаде страхотно към Мане, който насочи по земя към далечния ъгъл и покачи резултата - 3:0. 

Гостите от "Олимпико" продължаваха да допускат грешка след грешка в отбрана. В 58-ата се създаде сумотоха пред наказателното поле на италианците, като отбраната не можеше и не можеше да изчисти топката. В 61-ата по познат начин Салах се измъкна отдясно, защитникът срещу него стоеше прекалено далеч, египтянинът с лекота преодоля бранителя и подари топката на Фирмино, който се разписа на два метра от празната врата. В 64-ата Алисон също сгреши и изпусна топката, за негова радост - без последствия. Пет минути по-късно Фирмино скочи по най-точния начин при корнер, заби токата в земята и тя посети мрежата - 5:0.

 

В 73-ата гостите от Рим имаха възможност да надигнат глава, макар и плахо. Резервата Патрик Шик стреля опасно с глава, но Кариус се справи с хубав плонж. В 75-ата Юрген Клоп извади героя Салах, който получи заслужени аплодисменти от над 50 хиляди зрители на "Анфийлд". В 81-ата поредна неточност на Деян Ловрен донесе гол в графата на Рома. Джеко мина зад гърба на защитника, овладя на гърди и нанесе голов удар в близкия ъгъл - 5:1. Само минута по-късно Вайналдум не уцели топката някъде около дузпата. В 84-ата съдията назначи дузпа след игра с ръка на Джеймс Милнър. Резервата Пероти прати топката неспасяемо мрежата от 11-те метра - 5:2

 

Ливърпул - Рома 5:2 (първи мач от 1/2-финалите)

1:0 Салах (36)

2:0 Салах (45)

3:0 Мане (56)

4:0 Фирмино (61)

5:0 Фирмино (69)

5:1 Джеко (81)

5:2 Пероти (85-дузпа)

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки