Реал обърна "чуплив" Байерн на "Алианц Арена" и вече докосва финала (СНИМКИ+ВИДЕО)

Действащият шампион е много близо до трети пореден спор за титлата

Реал обърна "чуплив" Байерн на "Алианц Арена" и вече докосва финала (СНИМКИ+ВИДЕО)

Реал (Мадрид) победи с 2:1 като гост Байерн (Мюнхен) в първи мач от 1/2-финалния сблъсък помежду им в Шампионската лига.

"Баварците" успяха да поведат в резултата, но "белия балет' се възползва от грешки в отбраната на домакините, за да изгради солиден аванс от два гола на чужд терен преди реванша на "Бернабеу" след седмица.

Срещата на "Алианц Арена" започна с много лоша новина за Юп Хайнкес, след като Ариен Робен падна на терена още в петата минута и се наложи да бъде заменен от Тиаго Алкантара.

В 19-та Рафиня пробва удар, който беше спасен от Кейлор Навас, а на това мадридчани отговориха с точен изстрел на Карвахал, който също беше уловен.  

След като играта изглеждаше умерена без много опасни ситуации, в 28-та минута Байерн успя да развие скоростна атака от своето наказателно поле, минала през Хамес Родригез, който изведе перфектно набралия скорост Кимих. Крайният бранител на домакините влезе в наказателното поле и за изненада на всички реши да стреля вместо да центрира, което хвана неподготвен Навас и "баварците" излязоха напред в резултата. 


Пет минути по-късно Хайнкес отново трябваше да вземе решение "на пожар", след като и Жером Боатенг получи контузия и на негово място влезе младия Никлас Суле. В 41-та минута Хюмелс се опита да засече при корнер, но топката излетя над вратата. 

Минута преди края на първото полувреме Реал успя да нанаесе сериозен удар, след като Карвахал центрира отдясно, Роналдо не успя да спре топката, но тя стигна до границата на наказателното поле, от където без подготовка Марсело прати кълбото в долния ляв ъгъл на Улрих за 1:1. 


На почивката Зинедин Зидан изненадващо смени Иско с Маркос Асенсио, но това се оказа много правилен ход, след като в 57-та минута Рафиня допусна огромна грешка малко преди центъра ан терена, оставяйки Васкез и Асенсио сами срещу Кимих, който не успя да спре подаване между двамата в черно и Асенсио преодоля без проблем Улрих, за да даде сериозен аванс на "белия балет" с два гола на чужд терен. 

След час игра Франк Рибери на два пъти можеше да изравни, но и при двете ситуации Навас успя да улови топката. В 67-та минута пък трета контузия в мача доведе до принудителна смяна на Дани Карвахал с Карим Бензема. В 72-та минута Кристиано Роналдо успя да отбележи гол извън наказателното поле, но съдията свири игра с ръка на португалеца при овладяването на паса към него. 

В следващите минути Байерн грешеше често в средата на терена, докато Реал (Мадрид) се стремеше да не атакува сериозно, в опит да запази добра формация в защита. 

В 88-та минута Тулисо изведе перфектно Роберт Левандовски в наказателното поле, но полската звезда на Байерн не успя да прехвърли Навас. 

Така Кристиано Роналдо и компания ще са доволни и на равен идния вторник в Мадрид, за да се класират на третия си пореден финал в надпреварата. Статистиката също не е на страната на "баварците", след като в последните си шест домакинства на Байерн (Мюнхен), Реал стига до победата в пет то тях, като последната победа на немците на "Бернабеу" датира от сезон 2011/2012. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки