Сензациите в пресата: Антов титуляр за ЦСКА срещу Ботев

Перниш аут за мача с Левски

Сензациите в пресата: Антов титуляр за ЦСКА срещу Ботев
Най-интересните теми от българския печат днес, 27 април:
 
„Тема спорт”: Антов титуляр за ЦСКА срещу Ботев
 
Играчите на ЦСКА бяха пуснати в почивка, за да изчистят поне малко главите си след отпадането от Левски за Купата на България. Армейците нямаха тренировка вчера и част от тях се прибраха по родните си места. Непосредствено след мача в сряда обстановката е била повече от тягостна, а тишината в съблекалнята - оглушителна. Сезонът на червените беше провален, след като загубиха битката и на двата фронта - титлата и купата. Дори не стигнаха до финалната развръзка в двете надпревари.
Днес сутринта тимът се събира отново и започва подготовка за двубоя с Ботев Пд в неделя от 20:15 часа. В Коматево един срещу друг ще се изправят двата отбора, които бяха елиминирани в полуфиналите за Купата на България.
В състава на ЦСКА се очакват доста промени, като почти сигурно отново ще бъде даден шанс за изява на 17-годишния Валентин Антов. Той записа 90 минути като вътрешен халф срещу Берое в миналия кръг и се представи доста стабилно. Предвид че двубоите до края на сезона не са от решаващ характер за ЦСКА, може да се очакват някои по-нестандартни ходове около състава. Сред титулярите след възстановяване от контузия се очаква да се върне Едвин Джеси, който записа едно полувреме срещу Левски (2:2) и вкара острота в офанзивен план. Вместо контузения Каранга до края на сезона атаката ще води Жан Карлос Бланко.
 
„24 часа”: Пуснаха Мисиджан за 3 дни в Холандия
 
Крилото на Лудогорец Върджил Мисиджан, които виси с картони, отпадна от групата за гостуване на Верея.
Вура получи тридневен отпуск от старши треньора Димитър Димитров и отпраши за Холандия, за да види първата си рожба. Наследникът му Жайлен се роди в началото на март. Мисиджан трябва да се яви на първата тренировка през следващата седмица в понеделник от 18:00 часа, за да е в кондиция за дербито с ЦСКА на 5 май.
За Стара Загора не отпътува и вратарят Ренан дос Сантос. Бразилецът има болежки в коляното и ще се подложи на интензивна рехабилитация. Вместо него като резерва на Хорхе Броун ще бъде записан 18-годишен юноша на клуба.
 
„Тема спорт”: Перниш аут за Левски
 
Треньорът на Берое Александър Томаш няма да може да използва титулярния вратар Душан Перниш за изключително важното домакинство на Левски. Двубоят е в неделя, 29 април, от 17:45 часа под Аязмото. Словакът Перниш се контузи при гостуването на Лудогорец (0:7). Той получи травма в ребрата и бе заменен още на почивката. След това не бе на терена при 1:1 срещу ЦСКА. Вчера стражът направи опит да тренира, но все още изпитва болки. От лекарския щаб предпочитат да не форсират възстановяването му, за да не се задълбочат проблемите на играча. През настоящия сезон Душан бе на вратата на заралии в 29 шампионатни мача. Срещу сините на вратата ще е Георги Аргилашки, който пази в 3 двубоя за първенството. 
До последно под въпрос за неделния сблъсък пък ще бъде таранът Мартин Камбуров. Централният нападател продължава да лекува разтежение на мускул, което не му позволи да играе срещу ЦСКА. За участието му срещу сините ще се решава в последния момент. За да е по-бързо възстановяването му, на Камбуров са му поставяни инжекции.
Срещата с Левски е стратегическа за Берое. В момента възпитаниците на Томаш са на трето място в класирането -тази позиция дава право на бараж за Лига Европа. Сините пък са четвърти и изостават с една точка. През този сезон старозагорци не са допускали поражение от съперника. В редовния сезон двата отбора направиха две нулеви равенства. В първия кръг от плейофите Берое победи столичани с 1:0 на „Герена".
 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки