Берое - Левски 0:4

Следете най-интересното от битката за Лига Европа

Берое - Левски 0:4

Берое и Левски излизат в директен спор за третото място, което дава право на бараж за Лига Европа. Домакините имат предимство от точка пред "сините", които са на четвърта позиция в първенството.

 

Старозагорци възвърнаха поразклатеното си самочувствие след 0:7 от Лудогорец и в предишния кръг стигнаха до 1:1 с ЦСКА.

 

"Сините" са окрилени от класирането на финал за Купата. Те обаче не могат да си позволят да мислят само за сблъсъка със Славия за трофея, защото спечелването му не е гарантирано.

 
Треньорът на Берое Александър Томаш със сигурност ще заложи всичко на тази среща. Причината е, че при успех тимът му ще дръпне с 4 точки на "сините" 4 кръга преди края. А програмата им до финала не е толкова сложна - срещат все отбори, които не играят за нищо. Първо е домакинството на Верея, а след това визитата на Ботев Пловдив. В последните 2 мача Берое играе срещу Лудогорец и ЦСКА, които се очаква да са пуснали титулярите си в почивка.

 
Треньорът на Левски Делио Роси ще трябва да направи така, че да освежи състава, без това да се отрази на силата му. Той със сигурност ще направи размествания в единайсеторката спрямо тази, която елиминира ЦСКА за купата. 3аради сгъстения цикъл в тима се натрупа умора, насъбраха се и картони. Всичко това на "Герена" се разглежда през призмата на преустоящия финал за купата срещу Славия на 9 май, защото освен трофей победата носи и директно участие в Европа.


 
Важността на днешния сблъсък е голям. А "сините" са съперник, срещу който Берое ще покаже дали има и психологически, и физически сили за финален спринт към бронзовите медали.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки