Манчестър Юнайтед удари Арсенал (ВИДЕО)

Фелайни герой за домакините, сър Алекс Фъргюсън връчи плакет на френския специалист

Манчестър Юнайтед удари Арсенал (ВИДЕО)

 Манчестър Юнайтед надви гостуващия Арсенал с 2:1 в дербито от 36-ия кръг на английската Висша лига. Преди мача Жозе Моуриньо и Арсен Венгер заровиха томахавките в мача, който бе последен за французина начело на "артилеристите" при визита на „Олд Трафорд”, тъй като той си тръгва след края на сезона след 22 години в клуба.


Легендата на "червените дяволи" сър Алекс Фъргюсън връчи специален плакет на Венгер преди мача, а Моуриньо отиде и поздрави френския специалист, аплодиран и от феновете на домакините. Гостите бяха без повечето от титулярите си, които получиха почивка заради реванша срещу Атлетико (Мадрид) от полуфиналите на Лига Европа.

 
Двата тима започнаха активно с действия в атака, но тези на Юнайтед изглеждаха по-опасни. Така в 16-ата минута Пол Погба откри резултата. Французинът напредна през центъра и пусна към Лукаку, който центрира за чилиеца Алексис Санчес. Бившият играч на Арсенал нацели гредата, а Погба с добавка вкара за 1:0. При една от следващите атаки гостите можеше бързо да изравнят. Бившият халф на домакините Хенрих Мхитарян, заменил при „артилеристите” Санчес, шутира на сантиметри покрай вратата на Де Хеа. До края на полувремето гостите имаха още няколко възможности за изравняване, които не успяха да оползотворят. Малко преди почивката Ашли Йънг проби отляво и опита центриране, а топката се завъртя се удари в гредата.
 
В началото на втората част нападателят на „червените дяволо” Ромелу Лукаку бе заменен заради контузия, а вместо него мача доигра Маркъс Рашфорд. Секунди след това в 51-ата минута Хенрик Мхитарян изравни след асистенция на Гранит Джака.
 
До края на мача играчите на Жозе Моуриньо опитаха всичко по силите си да стигнат до победата. В 89-ата минута при центриране в наказателното поле на гостите Фелайни засече топката, тя се удари в гредата и се стигна до гол на Рашфорд, който обаче бе в положение на засада и попадението не бе признато. Две минути по-късно все пак Маруан Фелайни се разписа с глава и донесе победата за домакините.
 
След успеха си Манчестър Юнайтед остава втори със 77 точки и на пет пред Ливърпул, който е с мач повече. Арсенал е шести с 57 точки и на три пред седмия Бърнли, имащ една среща повече на сметката си.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки