Eдин гигант ще напусне Европа след сблъсъка на титаните

Байерн се учи от Юве как да бие Реал в Испания, чака ни епизод №26 от най-играния мач в евротурнирите

Eдин гигант ще напусне Европа след сблъсъка на титаните

Поредният сблъсък на титаните и най-често играният мач в историята на евротурнирите!

Това е класиката Реал срещу Байерн, предстои нейният епизод №26.

Едните са 33 пъти шампиони на Испания, другите имат 28 титли на Германия.

В досегашните двубои балансът е 12-2-11 в полза на мадридчани.

Те имат аванс след първата среща в Бавария (2:1), но мюнхенци все още не са казали последната си дума.

Те ще опитат да повторят стореното от Ювентус, който в четвъртфиналите дръпна с 3:0 насред "Бернабеу", но отпадна заради късната дузпа на Роналдо.

"Трябва да играем съсстудени глави и топли сърца. Липсват ни основни фигури, но не се оплакваме, защото има кой да ги смени. Юве е добър пример за нас как може да бъде победен Реал Мадрид", заяви шефът на баварците Карл-Хайнц Румениге, цитиран от "Тема спорт".

Реал ще е без Иско, макар че халфът тренира вчера и в неделя, а и дори изрази готовност да излезе на инжекции за ключовия сблъсък. Все пак възстановен е Начо Фернандес, който ще трябва да замести Даниел Карвахал на десния бек.

Докато единствените отсъстващи при мадридчани са защитникът и халфът, Байерн ще бъде без цели петима. Един от тях е Ариен Робен, който остана извън групата за решителния полуфинален реванш. Крилото все още изпитва болки в глезена си, който контузи в първия мач на "Алианц Арена", загубен от баварците с 1:2. Тогава Робен напусна терена още в началото и все още не е възстановен от травмата си.

34-годишният футболист не игра и срещу Айнтрахт Франкфурт и може да бъде аут за останалите мачове от сезона. Двубоя на "Бернабеу" пропуска и Джером Боатенг, но за сметка на това Хави Мартинес и Дейвид Алаба са на линия.

След 2:1 като гост в първия мач Белия балет докосва трети пореден финал в ШЛ под ръководството на Зинедин Зидан, който все още не е отпадал от турнира като треньор, а и общо 16-и в историята си.

Байерн пък ще преследва 11-ия си финал в най-авторитетния турнир. Баварците вече са на късмет за Белия балет, тъй като мадридчани отстреляха германския гранд по пътя към трофея през 2000, 2002, 2014 и 2017. Освен това Реал спечели последните 6 директни сблъсъка помежду им, при голова разлика 15:5. Сега Байерн ще направи седми опит да бие големия съперник за първи път от 2012-а.

"Имаме натрупания опит и знаем какво означава да играеш на финал в Шампионската лига. Започваме от 0:0, а не от 2:1. Ние сме на крачка от мача в Киев, дано отидем там", заяви капитанът на мадридчани Серхио Рамос. Запитан дали дубълът на Барселона в Испания е по-ценен от купата в Шампионската лига, испанският национал отговори:

"Барса направи страхотен сезон, спечели две купи. Трофеят в ШЛ би изравнил дубъла на блаугранас, а може би е дори малко повече. За мен и двата отбора биха направили страхотни сезони, ако нещата приключат така. След това, което се случи в реванша с Юве, сега сме си научили урока. Червена лампичка навреме е добре дошла. Трябва да влезем в мача, забравяйки за първата среща. Ние говорим на терена, караме невъзможното да изглежда лесно. Никой не бе печелил ШЛ два пъти поред и за нас е предизвикателство да продължим да чупим рекорди."

Дали Реал отново ще пренапише историята, ще стане ясно тази нощ.

Големият мач започва в 21:45 часа и е пряко в ефира на bTV action, а посетителите на Novsport.com ще имат възможност да го наблюдават на живо и да са сред първите, научили съставите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки