Сензациите в пресата: Херо оставя само двама бразилци след мача с Левски

Неделев спасява бюджета на Ботев

Сензациите в пресата: Херо оставя само двама бразилци след мача с Левски
Най-интересните теми в българския печат днес, 2 май:
 
„Тема спорт”: ЦСКА отново с летен лагер в Австрия
 
3a трета поредна година ЦСКА ще изкара летен лагер в Австрия. Армейците вече са уговорили своя престой, като се очаква отново да са в хотел "Кайзер" в местността Шефау, близо до Кицбюел, където бяха и през миналото лято. Тогава те останаха в алпийската страна между 17 и 24 юни и сега датите ще са сходни.
Червените отново ще имат възможността да изиграят контроли с водещи европейски отбори. През 2017-а гвоздеят в програмата им бе сблъсъкът със Зенит, който спечелиха с 2:1. През 2016-а със същия резултат победиха и Интер, а в Австрия срещнаха още Краснодар, Легия Варшава и Динамо Киев. Любопитното е, че ЦСКА спечели на два пъти срещу Роберто Манчини, който водеше Интер и Зенит срещу родния гранд.
Преди година армейците стартираха подготовка на 12 юни, а първият етап от нея се проведе на базата в Панчарево. Подобна ще е и настоящата програма, която ще бъде съгласувана и с новия треньор. Неговото име се очаква да стане ясно около 20 май.
 
„24 часа”: Херо оставя само двама бразилци след мача с Левски
 
Лудогорец ще доиграе седмия си пореден шампионски сезон без бразилците. Треньорът Димитър Димитров-Херо е планирал да пусне по-рано в лятна почивка Ренан дос Сантос, Натанаел, Сисиньо, Марселиньо, Вандерсон и Кампаняро, които ще си отпътуват веднага след домакинския мач срещу Левски на 12 май, два кръга преди края на първенството. Козмин Моци и Върджил Мисиджан също ще излязат във ваканция по-рано от останалите. Именно след дербито срещу „сините" разградчани ще получат шампионската купа и ще стартират тържествата. Заради това двубоят срещу Левски е преместен за 17,30 часа вместо, както беше по програма, в 20,00 ч.
За последните две срещи с Берое на 15 май в Стара Загора и на 20 май срещу Ботев у дома от бразилците ще останат само Лукас Саша и Рафаел Форстер. Клаудиу Кешеру сам е изявил желание да рита до края, за да увеличи преднината си като голмайстор на шампионата в отсъствието на контузения таран на ЦСКА Фернандо Каранга. Румънският национал, който е с 25 попадения досега, е споделил пред свои съотборници, че се е прицелил в отбелязването на 30 гола през сезона.
Бразилецът Вандерсон пропусна първата тренировка на отбора в понеделник вечерта след успеха срещу Верея в петък. Левият външен халф е отпрашил за родината си, за да види дъщеричката си Изис, която се роди в деня на мача в Стара Загора. Вандерсон се включи в снощното занимание и ще бъде на линия за двубоя срещу ЦСКА в петък.
Вече е ясно как ще протече лятната подготовка на Лудогорец. Първата сбирка е на 3 юни в София, където в следващите 3 дни футболистите ще преминат медицински тестове в комплекса „Царско село". От 7 до 17 юни е планиран първи лагер у нас, като вариантите са Велинград или Смолян. Там ще е първата контрола. От 19 юни до 1 юли е втората част от лятната подготовка, която ще е в Австрия на спортна база между Инсбрук и Залцбург.
 
„Тема спорт”: Неделев спасява бюджета на Ботев
 
Положението в Ботев Пловдив не е никак розово. За това алармира старши треньорът на канарчетата Николай Киров още преди две седмици. В интервю пред "Тема спорт" той заяви, че не знае нищо около селекция, подготовка и напускащи. Анонсираното придобиване на акциите от Георги Самуилов продължава да не се случва. Затова и от Ботев ще прибегнат до познат метод - продажба на играчи за подсигуряване на бюджета за следващия сезон. Както е известно, канарчетата отпаднаха от Славия за купата и са далеч от четвъртото място и класиране за бараж на Лига Европа.
Почти сигурно на тезгяха ще бъде сложен Тодор Неделев. Два клуба от чужбина вече искат национала. Преди дни тийм мениджърът на Ботев Пд Асен Караславов обяви, че Неделев трудно ще бъде задържан. Както е известно, преди година той бе откупен от Майнц 05. Немците обаче запазиха 60 процента върху правата при бъдещ трансфер. Толкова плащат те и от заплатата му в момента. Жълто-черните поемат 10 хиляди евро от възнаграждението, което сериозно тежи на бюджета. Затова не е изключено клубът да приеме оферта за играча. В последните години Ботев продаде Жоао Паоло, Косоко и Диого Виана с цел запълване на клубната каса. В същото време стана ясно, че в последните дни старши треньорът Николай Киров-Белия и президентът Ангел Палийски са имали сериозни спорове около бъдещето на канарчетата. Двамата доста често дори се карали.
 
„Меридиан мач”: На „Тича" подменят защитата
 
Новината за интереса на Черно море към защитника на Дунав Ивайло Марков само потвърждава очакването, че именно в отбраната на „моряците" се очертава драстична промяна през лятото. Опитният Даниел Димов се присъедини към тима, след като не успя да си уреди трансфер в чужбина през зимата. При всички положения той ще направи още един опит през следващия сезон. Мирослав Енчев пристигна от Верея, но за нещастие бе сполетян от контузия още в първия мач срещу Берое от пролетния полусезон, когато получи прорезна рана на глезена. Дали ще остане през следващия сезон при „моряците", ще се реши в края на този. Единственият сигурен е може би Илиас Хасани. Той се утвърди като един от най-стабилните централни бранители в първенството. В края на миналата година дори игра за Алжир в световна квалификация срещу Замбия. Но от тогава не е викан повече. По думите му това е заради новото ръководство и честата смяна на треньори за последната година - четирима сменени, като последният треньор е алжирската легенда Рабах Маджер. Със сигурност позициите в защитата са може би най-невралгичните и най-важни за тима, защото през новия сезон освен наличния потенциал треньорското ръководство ще разчита и на младите и обещаващи таланти от школата, повечето от които играят в средата на терена и в атака.

 

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки