Колоездачи от 8 държави на „Мемориал Димитър Янков”

Надпреварата стартира на 8 май в Слънчев бряг

Колоездачи от 8 държави на „Мемориал Димитър Янков”
Колоездачи от осем държави ще участват в Международното колоездачно състезание „Мемориал Димитър Янков”- кръг от Световната купа за кадети.
 
То ще се проведе от 8 до 10 май на територията на най-големия ни курорт Слънчев бряг, Несебър и по трасета в Бургаска област. Организатори са „Слънчев бряг хотел холдингс” АД, Община Несебър, Българският колоездачен съюз и Международният колоездачен съюз U.С.I. Ще се състезават 3 български отбора, както и тимове от Гърция, Румъния, Турция, Сърбия, Словакия, Молдова, Македония. 
 
Стартът е на 8 май в 10.00 часа пред хотел „Хризантема” в Слънчев бряг с пролог за определяне на първия водач, който ще облече жълтата фланелка, след което следват три състезателни етапа.
 
След приключване на всеки етап, жълтата фланелка се облича на първия състезател в индивидуалното генерално класиране. Отборното класиране ще бъде съставено от времето на първите трима най-добри състезатели на всеки отбор.
 
Тази година е шестото издание на състезанието и за четвърти пореден път то е кръг от Световната купа за кадети. „Мемориал Димитър Янков” спечели този  престиж с безупречна организация от българска страна и високо спортно ниво. 
 
Международното колоездачно състезание се превърна през годините не само в голям спортен празник и събитие, но все повече популяризира чрез спорта и българския туризъм. Атрактивното колоездачно състезание по алеите на Слънчев бряг и в Несебър, както и оспорваната надпревара, винаги са предизвиквали широк спортен отзвук и голям зрителски интерес. Главен съдия на състезанието тази година е белгиецът Ludo Smeyers от Международния колоездачен съюз - U.С.I
 
Международното състезание „Мемориал Димитър Янков”, се провежда в памет на Димитър Янков - Почетен гражданин на гр. Несебър, общественик, туристически деятел и основател на Колоездачен клуб „Несебър”. По традиция, състезанието ще започне след поклонение пред мемориала на Димитър Янков в Несебър.

 

Шансът за нова олимпийска квота в гребането още е жив

Кристиан Василев на финал на квалификацията в Унгария

Хиляди полицаи пазят олимпийския огън

Вижте подробности

Боряна Калейн е втора в многобоя след първия ден на СК в Ташкент (ВИДЕО)

Никол Тодорова заема 17-а позиция

Спортното министерство не дава стадионите "Септември" и "Юнак" на Столична община

Вижте официалната позиция на ММС

Нейков и Ангелова гонят финали през репешажи на ЕП по гребане

По-рано днес Кристиан Василев си осигури място в полуфиналите на скиф

Първият в България VIP Bell Link GRAND бе спечелен на сайта на WINBET

Късметлията спечели над 210 хиляди лева

Българин в преследване на олимпийска квота в гребането

Вижте подробности

Без наши на финалите на отделните уреди на Европейското по спортна гимнастика

Вижте подробности

Белослава Кръстева на половин точка от върха на Европейското по шахмат

Днешният ден се оказа успешен и за повечето от останалите българки

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки