Майкъл Иванов триумфира след лош старт в Севлиево

Над 10 000 изгледаха Европейския шампионат по мотокрос

Майкъл Иванов триумфира след лош старт в Севлиево
Навръх Гергьовден,  трибуните и зоните за публика на мотополигона „Горна Росица” в Севлиево бяха пълни със зрители, които изгледаха състезанията от Европейския шампионат по мотокрос.
 
Феновете на мотоциклетния спорт видяха майсторството и класата на елитните пилоти. Прекрасното време и отличното трасе накара 121 състезатели от  България, Румъния, Молдова, Хърватия, Сърбия, Гърция, Унгария, Турция, Македония, Кипър и Израел да покажат най-доброто от себе си по време на маншовете. 
 
Крайният успех в ЕМХ 65 сс спечели Золтан Ордог ( КТМ) от Румъния, а след него финишираха Адам Хорват (Унгария, КТМ) и Дино Лончар (Хърватия). 
 
При ЕМХ 85 отново представител на северната ни съседка си тръгна с голямата купа и първото място. Мариус Поповици (КТМ) беше над всички в двата манша и се представи повече от убедително. До него на стълбичката за награждаване се качиха Патрик Учич (Хърватия) и Мариус Канакис (Гърция). 
 
Надпреварата в Севлиево беше и 3-и кръг на BMU European Motocross Championship, като Майкъл Иванов в МХ 2 (НСА моторспорт, КТМ) доказа за пореден път, че е големия фаворит за спечелване на титлата в края на сезона. До момента Майкъл има само победи от началото на календара в МХ2, като записа нови 50 точки в актива си след севлиевското състезание.
 
Иванов имаше известни проблеми във втория манш на първия завой след старта, като остана последен, но след това кара по изключителен начин, за да стигне до успеха. Втори и в двата манша се нареди Хакан Халми (МСК Севлиево, КТМ), а трети Алекс Димитров (Моторспорт Варна, КТМ).
 
Румънецът Адриан Радуца (Ямаха) не даде шанс на конкуренцията в МХ1 и триумфира като победител. Михаил Кочу (Молдова, Хускварна) и Христиан Илиоски (Македония, Хонда) се класираха след него на 2-ро и 3-то място. Пълна бариера от 40 пилоти видяха зрителите в МХ, като и тук тройката в крайното класиране е само от българи.
 
Мартин Тодоров (Еър макс рейсинг, Ямаха) кара блестящо и от старта до финала водеше колоната. След Тодоров останаха Григор Царев (Джей Ар Си, КТМ) и Кадир Масар (Велман моторспорт, Сузуки).
 
В отборното класиране за кръга, трофеят за първото място отпътува за Румъния, благодарение на спечелените 113 точки от уикенда, на втората позиция с 102 точки завършиха родните ни пилоти, а трети Македония – 62 точки.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки