Пирин загуби, но запази шансове за спасение (ВИДЕО)

Етър допусна гол при единственото положение на гостите в мача

Пирин загуби, но запази шансове за спасение (ВИДЕО)
Пирин загуби, но запази шансове за оставане в Първа професинолна лига. Тимът на Милен Радуканов отстъпи с 1:2 при гостуването си на Етър от баражите за разпределение на местата от 11-о до 14-о. Реваншът е на 14 май (понедемник) в Благоевград.
 
 
Нападателят на гостите Преслав Йорданов се контузи още в третата минута и беше заменен принудително от Манол Чапов. В 6-ата Ерик Почанки от Етър удари горната греда. Четвърт час по-късно съотборникът му Румен Руменов стреля в аут от 5-6 метра.
 
Почански изведе домакините напред в 26-ата минута. Той получи подаване от Бадара. Цветнокожият нападател на "виолетовите" реализара второто попадение в 32-ата минута. Тогава той беше изпуснат от отбраната на Пирин и засече с глава центриране на Димо Атанасов.
 
Етър продължи да диктува събитията на терена и след почивката. Въпреки надмощието на домакините се снигна до 72-ата минута, когато Ради Кирилов вкара гол, който може да се окаже безценен за Пирин. Нападателят на гостите получи подаване от Боджадж и стреля. Топката се удари в страничната греда преди да влезе в мрежата. Това беше и единственото чисто голово порожение за "орлетата" в мача. 
 
Малко след попадението Кирилов се опита да изненада вратаря на домакините с далечен изстрел, но Христо иванов улови топката.
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
ЕТЪР: 1. Христо Иванов, 6. Георги Пашов, 21. Венцислав Василев, 14. Иван Скерлев, 30. Димо Атанасов, 5. Георги Сърмов, 25. Аласана Мане, 8. Румен Руменов, 10. Велко Батрович, 92. Ерик Почански, 89. Самб Бадара;
Треньор Красимир Балъков
 
ПИРИН: 72. Георги Георгиев, 7. Анти  Рениа, 24. Антон Костадинов, 44. Конър Хендерсън, 27. Костадин Ничев, 19. Преслав Йорданов, 99. Радослав Кирилов, 3. Румен Сандев, 30. Тодор Траянов, 9. Флорент Боджадж, 18. Юлиян Попев;
Треньор Милен Радуканов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки