Тити: По-добре, че следващият мач е в Самоков, а не в София

"Решаваща се оказва всяка грешна топка"

Тити: По-добре, че следващият мач е в Самоков, а не в София

Треньорът на Левски Лукойл Константин Папазов коментира победата на отбора си срещу Рилски спортист в третия мач от полуфиналната серия в мъжкото първенство.

 

"В Самоков сме победили в три мача с общо шест точки - една, две, три. Ако следваме някаква логика, в следващия трябва да бием с четири. В тези два мача и двата отбора еднакво заслужаваха победата. Решаваща се оказва всяка грешна топка. Във втори пореден мач успяваме да се върнем след уникалната енергия и устрем на Рилски спортист. Единия мач се върнахме от 28-15, а днес - от 19-4. Оценка трябва да дават другите, но при 19-4 бях спокоен и казах на момчетата, че сме работили заедно четири месеца и всеки мач играем по-добре. Баскетболът се промени много и ние може да изравним в последната минута и да спечелим. Това се случи много по-рано", обясни той.
 
"За баскетболната публика и хората в залата, това беше един прекрасен мач. Защото смисълът на спорта е да има емоция и интрига", продължи Тити.
 
"Благодарих на състезателите за отношението, което имаха. Това не е геройство, защото баскетболът се промени много. Следващият мач в Самоков ще бъде по-лесен, отколкото ако трябва да отидем в София", добави Папазов.
 
"Използвам възможността да благодаря на хора, които много ни помогнаха в последния месец. Големите клубове в света, Лудогорец Разград и вече ние работим с психолози, които са неотлъчно до нас. Безспорно най-много работа сигурно имат с мен, но са уникални, щом са успели при да направят така, че при 19-4 да не кажа нито една лоша дума на играчите си. Благодаря, защото ние искаме да станем шампиони. Убеден съм, че тяхната подкрепа към всеки един от нас е осезателна. Футболният отбор на Севиля, който има невероятна успеваемост и постоянство в Лига Европа, е с 11 психолози. Както казва жена ми - "в нашия случай за теб трябват двама", каза още той.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки