Стефани и Габриела Стоеви се целят в медал от световното

Сестрите искат и място в топ 8 на ранглистата в бадминтона

Стефани и Габриела Стоеви се целят в медал от световното
Европейските шампионки на двойки в бадминтона Стефани Стоева и Габриела Стоева обявиха, че основните им цели до края на годината са да спечелят медал от световното първенство и да се изкачат до топ 8 на световната ранглиста.
 
Сестрите бяха наградени за спортисти номер 1 на април, след като в края на миналия месец спечелиха историческа първа европейска титла за българския бадминтон на шампионата в испанския град Уелва. Стефани и Габриела Стоеви получиха също специална трофейна купа от ръководството на БФ Бадминтон.
 
"За нас е голяма чест да получим тези награди. Все още не можем да повярваме, че спечелихме европейска титла. Борихме се четири години за този медал и сме много щастливи, че сме на върха на европейския бадминтон", каза Габриела Стоева.
 
Стефани благодари на целия им екип, на Министерството на спорта, на федерацията, на техния клуб БСК Пазарджик и на всички, които са ги подкрепяли.
 
"За нас това европейско първенство беше наистина много тежък турнир. Миналата година загубихме на финала и този път, ако не бяхме взели златото, щеше да бъде провал", добави по-малката сестра.
 
"Основната ни цел е световното първенство в Китай в края на юли. Надяваме се на добро представяне и да вземем медал. Освен това искаме да влезем в топ 8 на световната ранглиста, за да участваме в заключителния Мастърс турнир на най-добрите осем в света", каза Габриела. В момента сестрите са на 10 място в ранглистата.
 
 
По-голямата сестра игра на финала на европейското първенство с контузия на рамото, но днес заяви, че травмата й е излекувана.
 
"Преди финала имах тежка контузия на рамото и не знаех дали ще издържа. В момента се чувствам добре", каза тя.
 
Вчера сестрите спечелиха титлата на двойки на държавното първенство по бадминтон, а Стефани Стоева стана и шампионка на сингъл жени.
 
Българките ще се подготвят изцяло във Франция с техния личен треньор Михаил Попов за световното първенство, а през юли ще участват на два турнира от Суперсериите.
 
"Успехът е доста изстрадан за тях и е достоен завършек на този етап от кариерата им. Управителният съвет на федерацията по инициатива на ръководството и на почетния председател Пюзант Касабян взе решение да връчи на Габриела и Стефани Стоева тази трофейна купа", каза президентът на централата д-р Володя Златев.

 

Ризов се размина с финала на пушка от 3 положения на СК в Рио

Българинът не успя да вземе олимпийска квота

Шефът на европейския хандбал: С нетърпение гледаме към България и Варна

Българите научиха съперниците си за предстоящите у нас две първенства по плажен хандбал

Нургюл Салимова с четвърто поражение в Торонто

Тя отстъпи с черните фигури на индийката Хумпи Конеру

Френски министър разкри дали откриването на Олимпиадата ще е на "Стад дьо Франс"

Вижте подробности

Изписаха от болница двукратен шампион на Тура

Вингегор под въпрос за обиколката на Франция

Франция и Германия приемат Световното по хандбал за мъже през 2029 година

Вижте подробности

Олимпийските игри тръгнаха с резервния огън

Вижте защо

Ново уникално постижение на Петър Стойчев

Остават още четири маратона, закани се плувецът

Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки