Льов ще води Германия до 2022 година

Наставникът определи състава за Мондиала, Гьотце отпадна от групата

Льов ще води Германия до 2022 година
Германският селекционер Йоахим Льов е подписал нов договор до 2022 година, похвалиха се от Германския футболен съюз.
 
Досегашният контракт на специалиста изтичаше след края на Евро 2020. Така се слага край на слуховете, че Йоги може да се завърне към клубния футбол дори още това лято. Името му беше свързвано с отбори като Арсенал и Байерн (Мюнхен).
 
Удължени до 2022 г. сега бяха още договорите на асистентите му Томас Шнайдер и Андреас Кьопке, а мениджърът на националния тим Оливер Бирхоф преподписа чак до 2024 г. До 2024 г. се обвърза и Маркус Зорг, който ще е асистент на Льов, но ще работи и в юношеските селекции.
 
Селекционерът вече определи група от 27 футболисти, които ще се готвят за световното първенство в Русия това лято. В последствие тя ще бъде съкратена до 23 имена.
 
Авторът на победния гол от финала на Мондиал 2014 Марио Гьотце не намери място в разширения състав на Германия. През целия сезон Гьотце така и не успя да покаже силна игра за Борусия и логично няма да пътува за Русия. 
 
 
В списъка на Льов обаче е капитанът Мануел Нойер, който не е играл от септември насам. Все пак германците вярват, че той ще навлезе във форма до началото на форума.
 
В атака Льов избра Марио Гомес пред Сандро Вагнер, а с повиквателна е и Марко Ройс, който заради контузии пропусна последните два големи форума. Аут са още халфът на Ливърпул Емре Джан и бранителят на Арсенал Шкодран Мустафи. Място в тима заслужи и Нилс Петерсен, който няма нито една среща за първия отбор.
 
 
Само деветима пък са футболистите, с които Бундестимът спечели титлата в Рио де Жанейро. 
 
Групата: 
 
Вратари: Бернд Лено (Леверкузен), Мануел Нойер (Байерн), Марк-Андре тер Стеген (Барселона), Кевин Трап (ПСЖ)
 
Защитници: Жером Боатенг (Байерн), Матиас Гинтер (Борусия М), Йонас Хектор (Кьолн), Матс Хумелс (Байерн), Йошуа Кимих (Байерн), Марвин Платенхарт (Херта), Антонио Рюдигер (Челси), Никлас Зюле (Байерн), Жонатан Та (Леверкузен)
 
Халфове и нападатели: Юлиан Брант (Леверкузен), Юлиан Дракслер (ПСЖ), Марио Гомес (Щутгарт), Леон Горетцка (Шалке 04), Илкай Гюндоган (Манчестър Сити), Тони Кроос (Реал М), Сами Кедира (Ювентус), Томас Мюлер (Байерн), Месут Йозил (Арсенал), Нилс Петерсен (Фрайбург), Марко Ройс (Борусия Д), Себастиан Руди (Байерн), Льорой Сане (Манчестър Сити), Тимо Вернер (РБ Лайпциг)
 
На финалите Бундестимът е в предварителна група с отборите на Швеция, Мексико и Република Корея.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки