Манчини подписа и обяви: Ще заведа Италия на световния връх

"В състава ще има място за всички, които се представят силно"

Манчини подписа и обяви: Ще заведа Италия на световния връх

Роберто Манчини беше представен официално като селекционер на на Италия. На срещата с медиите присъства и президента на футболната федерация Роберто Фабричини, който обяви избора на специалиста като най-подходящ за възраждането на националния отбор.

 

“Доста съм развълнуван. Не се случва често да поемеш националния отбор на Италия. Благодаря на Микеле Ува и Габриеле Ориали, които ме накараха да чувствам, че ме искат на всяка цена. Това беше лесен избор за мен. Много съм горд. За първи път стъпих на Коверчано през 1978-а, когато играх с националния отбор на Италия до 14 години. Най-хубавото нещо на националния отбор е, че не трябва да търсиш и купуваш играчи. Дори и в най-трудните моменти можеш да намериш добри италиански футболисти”, започна Манчини. 
 
 
Селекционерът говори и за евентуално завръщане на Марио Балотели в националния отбор. Двамата работиха заедно в Интер и Манчестър Сити, като Манчини бе първият човек, дал шанса на футболиста да пробие в първия отбор на “нерадзурите”:
 
“Балотели? Ще разговаряме и може би ще го извикаме в националния отбор. Искаме да го гледаме такъв, какъвто беше на Европейското първенство с Прандели. Пирло? Говорих с Костакурта и Ориали и сега остава да разберем дали има желание да бъде мой помощник. Искам да заведа Италия там, където заслужава - на световния и европейския връх”, допълни опитният треньор. 
 
 
“На терена винаги има 11 футболисти. Трудно е да кажа как ще играем, защото трябва да опозная по-добре някои футболисти. Ще приспособя идеите си към футболистите. Трябва да се съобразим с тези футболисти, които играят много и пътуват постоянно. Националният селекционер е длъжен да бъде близо до младежките отбори. Гарнитурите до 21 и 19 години ще имат свои треньори, които не искам да притеснявам”, каза още Манчини.
 
“Важно за всеки футболист е да покаже мечтите си. Още от малък гледаш националния отбор по телевизора, подкрепяш го и мечтаеш. Мечтите са важни, както и да даваш максимума от себе си за националния отбор. Ще има място в състава за всички, които се представят силно, но трябва да изградим нещо за следващите години. Възрастта ще има значение. Ако “стари” като Даниеле Де Роси все още са най-добрите, то във важните мачове ще бъдат повикани. Ще опитам да повикам възможно най-добре подготвените технически играчи, за да играем колкото се може по-красиво”, завърши новият селекционер на Италия.
Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки