Сензациите в пресата: Предлагат Рене Адлер и защитник от втора холандска дивизия на ЦСКА

Селекцията на Берое зацикли, „червените“ с много промени срещу заралии, без премии за оцеляване в Пирин и още…

Сензациите в пресата: Предлагат Рене Адлер и защитник от втора холандска дивизия на ЦСКА

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 17-и май 2018 година:

„Тема спорт“: ЦСКА с интерес към защитник на Берое
ЦСКА проявява интерес към защитника на Берое Камен Хаджиев. 26-годишният бранител прави добър сезон под Аязмото. В началото той бе резерва, но постепенно измести Павел Вида-нов от стартовите 11 и се превърна в неизменна част от титулярния състав. В елита има 27 мача и 1 гол - при успеха с 2:1 над Левски на „Герена" на 1 април. Хаджиев вече е бил в ЦСКА, макар и за кратко. През лятото на 2013 г. той бе повикан на проби, след като Христо Стоичков пое отбора. Хаджиев взе участие в няколко контроли и тогава бе използван като ляв бек. В Берое обаче играе като централен защитник, а може да действа и като опорен халф. Хаджиев не остана в ЦСКА, след като Стойчо Младенов бе назначен за старши треньор рез 2013-а. Вместо това роденият в Смолян бранител премина в Локо Сф. Там записа 41 мача в Първа лига в рамките на два сезона. А от лятото на 2015 г. заигра за четвъртодивизионния немски Олденбург. Година по-късно бе привлечен от фортуна Ситард (втора холандска дивизия) и през 2017-а подписа с Берое. Според информация на "Тема Спорт" Хаджиев е бил обсъждан от ЦСКА още тогава, но клубът се е отказал от привличането му. С изявите си под Аязмото обаче бранителят пак е привлякъл вниманието на армейците. Той има договор с Берое и за следващия сезон. Вчера се заговори, че опция за червените е и централен защитник от втора холандска дивизия, чийто договор с настоящия му клуб е изтекъл. Появиха се и други слухове, а именно, че на ЦСКА е предложен 33-годишният вратар Рене Адлер, който е резерва в Майнц 05, а е играл още за Леверкузен и Хамбургер, като има и 12 мача за националния отбор на Германия.

„Тема спорт“: Орлетата играят без премия за спасение

Футболистите на Пирин Бл играят без премии за спасение, разбра "Тема Спорт". Те са единственият тим от застрашените от изпадане, който няма отборен бонус, ако изпълни целта си. Дори Витоша ще вземат премии, ако успеят да отстранят орлетата и после спечелят баража с втория във Втора лига. Играчите на Пирин имат да получават по 5 премии, които все още не са взели. Заплатите им обаче са изплатени. 

„Тема спорт“: ЦСКА с много промени срещу Берое

Халфът на ЦСКА Кристиян Малинов няма да е титуляр в последния кръг с Берое в неделя, а вероятно изобщо няма да се появи и в игра. Той ще бъде съхранен, за да не получи жълт картон, което би довело до наказание от 3 мача. При положение че бъде санкциониран срещу заралии, Малинов ще трябва да пропусне срещите в началото на следващия сезон. Затова и ЦСКА едва ли ще рискува с включването му в последния шампионатен кръг. Сред 11-те на ЦСКА за домакинството на Берое ще настъпят доста промени. Двама са наказани - Стойчо Атанасов и Пинто, а Манолев и Жеферсон са контузени. Барт пък най-вероятно ще получи шанс за изява в центъра на защитата. Като десен бек ще се търси нестандартно решение предвид наказанието на Стойчо Атанасов и контузиите на Манолев и Дюлгеров. При това положение в тази зона или ще бъди ползван някой юноша, или ще се стигне до преквалифициране. Отляво се очаква да стартира Александър Георгиев. В титулярния състав ще попадне и 17-годишният Антов. В халфовата линия сред 11-те ще е и Раул Лое.

„Тема спорт“: Селекцията на Берое зацикли

Селекцията на Берое за новия сезон зацикли. Според източници, близки до клуба, тримата португалски футболисти, които се очакваше да подсилят заралии, засега се отдалечават. Основната причина е, че е все по-малко вероятно зелено-белите да играят в Лига Европа и затова те не били склонни да подпишат. Нападателят Рикардо Гомеш, който е основен реализатор на Насионал Мадейра, предпочитал да продължи с тима си в елита, след като спечели промоция. Бави се и трансферът на Иван Минчев. Атакуващият халф на Славия бе смятан за сигурен нов под Аязмото, но в последните дни и той не бил склонен да подсили Берое. Причината е спечелената купа с белите и предстоящото участие в Лига Европа. Той е провел разговор с ръководството на Славия, откъдето са го информирали и за възможен трансфер в Турция след приключването на евроучастието. Така развитие около лятната селекция на Берое се очаква да има на по-късен етап, отколкото се искаше на спортно-техническото ръководство.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки