Канада изхвърли Русия след продължение

САЩ също си осигури участие във финалната четворка, след като победи с 3:2 Чехия

Канада изхвърли Русия след продължение

Вицешампионът Канада победи с 5:4 след продължение Русия и се класира на полуфиналите на световното първенство по хокей на лед, което се провежда в Дания.

 

Райъл О'Райли се превърна в герой с гола си в допълнителната част и с това изпрати "Кленовите листа" сред четирите най-добри отбора, а първият съперник ще бъде победителят от двойката Финландия - Швейцария. 

 
Канадците поведоха с шайби на Колтън Парайко след пет минути игра през първата част и Райън Нюджънт-Хопкинс в 12-та на втората третина, но руснаците изравниха бързо. Иля Михеев беше точен само 62 секунди след втория гол за световните вицешампиони, а Александър Барабанов изравни пет минути по-късно. До края на редовното време канадците поведоха още два пъти чрез Кайл Търис (48') и Пиер-Люк Дюбоа (53'), но олимпийските шампиони отново изравняваха светкавично с голове на Сергей Андронов (49') и Артьом Анисимов (55'). 
 
Райън О'Райли обаче вкара след 4:57 минути игра в продължението и класира своя тим на полуфинал. Русия ще остане без медал за първи път от 2013-а година насам, след като спечели злато през 2014-а, а след това последваха сребро през 2015-а и бронзови медали от последните две издания на световното първенство. Това пък ще бъде четвърти пореден полуфинал за канадците. 
 
САЩ също си осигури участие във финалната четворка, след като победи с 3:2 Чехия. Патрик Кейн (11' и 47') и Кам Аткинсън (13') бяха точни за американците, а за европейците вкараха Михал Репик (25') и Мартин Некас (31'). Следващият съперник на САЩ ще бъде излъчен от двубоя между Швеция и Латвия по-късно днес.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки