Гришо загуби една позиция в ранглистата

Рафа Надал се завърна на върха

Гришо загуби една позиция в ранглистата
Само една седмица Роджър Федерер остана на върха в световната ранглиста, след като Рафаел Надал си върна водачеството благодарение на спечелената титла в Рим. Най-добрият тенисист на клей триумфира на “Мастърс” турнира в италианската столица след трисетов мач срещу Александър Зверев, спечелен от Матадора с 6:1, 1:6, 6:3.
 
Рафа имаше пробив пасив в решителната част, но успя да се върне, за да вдигне титла №8 в Рим. Така той отново е на върха в класацията на АТР с актив от 8700 точки. Веднага след него се нарежда Федерер с 8670 и Зверев с 5615 точки.
 
Григор Димитров се смъкна с една позиция и вече е пети 4870 точки. Пред него е Марин Чилич с 4950, а след него шести е Хуан Мартин дел Потро с 4450. Топ 10 допълват Кевин Андерсън с 3635, Доминик Тийм с 3195, Давид Гофен с 3020 и Джон Иснър с 2955 точки.
Най-добрият български тенисист ще бъде поставен под номер 4 на предстоящия турнир от “Големия шлем” в Париж - “Ролан Гарос”. Това стана факт, след като Чилич стигна полуфиналите на “Мастърс”-а в Рим и измести българина от четвъртата позиция в световната ранглиста. Както е известно, Роджър Федерер няма да участва и така Димитров ще бъде четвърти в схемата.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки