Детски празник „Том и Джери 2018“ стартира за осма поредна година

Спортното събитие е насочено към децата в София

Детски празник „Том и Джери 2018“ стартира за осма поредна година

Детският празник "Том и Джери 2018“ се проведе за осма поредна година.

Спортното събитие е насочено към децата в София.

Главната му идея е насърчаване към системни спортни занимания и повишаване на спортната култура на децата от най-ранна възраст, съобщиха организаторите.

Събитието се проведе в столицата в зала "Сиконко" на 12, 13 и 19  май 2018 г.

В празника бяха представени: художествена гимнастика, спортни, народни, модерни и мажоретни танци, йога, гимнастика и турнир по футбол.

Мотото, което обедини всички участници и даде знак за креативност и мисия на празника беше ,,Да върнем децата към спорта“. 

Събитието се състоя с генералната подкрепа на Българската Асоциация  Спорт за Всички.

Деца от 3 до 12 годишна възраст  вдигнаха адреналина на всички родители и гости на турнира по футбол с научените през годината умения и приложението им в реална състезателна обстановка.

Празника продължи три дни, в зависимост от разпределението на различните възрастови групи. Събитието беше открито с уникални танцови хореографии на деца от столични детски градини и училища.

Победител в ученическия футболен турнир за 1 и 2 клас стана  отбора на 42 ОУ, а  за 3 и 4 клас бе отбора на 156 ОУ с треньор Кирил Беров. При децата от детските градини в турнира по футбол нямаше класиране, турнирът бе с демонcтpативен и развлекателен характер. 

Така всички отбори от най-малките представители бяха победители, като получиха купи, медали и грамоти.

Организирането на празника за всички подрастващи бе със съдействието на Министерство на физическото възпитание и спорта, съорганизатор на събитието бе Българската асоциация "Спорт за всички", а основен  партньор на празника бе фирма "ФАМОЗО ЛАЙН” ЕООД - лидер в производството на дървена стъклопакетна дограма, екстериорни и интериорни врати от масивна дървесина по европейските стандарти, Български футболен съюз, Езиков център "Бизи", химическо чистене - "Макс клийн", Петър Гривеков- художник, Queisser Pharma Bulgaria LTD, "Алта България", "Ел Би Булгарикум" ЕАД и Вафли "Нелис".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки