Култов бивш вратар стана шеф във Волфсбург

54-годишният бивш вратар е работил на тази позиция в Хановер и Кьолн

Култов бивш вратар стана шеф във Волфсбург
Йорг Шматке беше назначен за спортен директор на спасилия с плейофи мястото си в Бундеслигата отбор на Волфсбург, съобщиха от клуба.

Назначението на Шматке, който има опит в тази област, трябва да спре хаоса в организационен план, който властва в клуба. Тот 2016-а година, след напускането на Клаус Алофс, постът е вакантен.
 
54-годишният бивш вратар е работил на тази позиция в Хановер и Кьолн. Вълците пък, които са шампиони на страната от 2009-а година, а през 2015-а спечелиха Купата на страната, се спасиха едва вчера в плейофи с 3-ия от Втора Бундеслига Холщайн (Кил). Една от първите му задачи е да реши проблема с треньора, като трябва да убеди Бруно Лабадия да не напуска и да се захване с изглаждането на боеспособен отбор.
 
Няма подробности по договора на Шматке, като един от важните членове на Борда Франк Витер обяви назначението: "Доказан експерт в успешното изграждане на работещ модел в клубове в елита на Германия. Със сигурност той ще напарви доста анализи и ще вложи енергия и страст, за да върне Волфсбург там, където му е мястото, а именно на върха".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки