Григор Димитров: Има неща, които да направя по-добре от преди две години

"Всички са в добра форма и може да очакваме оспорвани мачове от първия кръг"

Григор Димитров: Има неща, които да направя по-добре от преди две години

Григор Димитров има странни отношения с "Ролан Гарос". Българинът, който наскоро навърши 27 години, обича Париж, но не преминавал трети кръг на Откритото първенство на Франция. Той се надява тази година да успее да го направи. 

 
Григор е поставен под номер 4 и започва турнира с двубой срещу Виктор Троицки. Именно сърбинът отстрани Димитров преди две години на "Ролан Гарос" в първия кръг след оспорван петсетов мач. 
 
"Никога не съм подхождал с някакви очаквания към определен двубой. Последните седмици не изиграх мачовете, по начина по който исках да го направя.  Трябва да се концентрирам върху предстоящия двубой и да видя какво мога да направя по-добре в сравнение с преди две години, коментира той предстоящия съперник. - Със сигурност има неща, които мога да подобря. Надявам се да започна добре турнира. Цяла седмица съм тук, тренирам много добре, целият отбор сме в отлично настроение. Очакваме с нетърпение началото на турнира".
 
Очаквано Димитров не гледа по-напред от първия си съперник: "Началото на всеки турнир винаги е много  важно. В момента изобрщо не мисля за следващи съперници. Всички са в добра форма и може да очакваме оспорвани мачове от първия кръг. Затова казвам, че е важно, ако мога да запазя формата от тренировките през последните седмици. Винаги съм се вълнувал преди всяко начало, особено на такива големи турнири."
 
"Аз не мога да си обясна защо се получава така", коментира Григор недоброто си разбирателство с "Ролан Гарос". - Ако започна много да мисля, сигурно изобщо не трябва да съм на този турнир. Според мен, предишните години имах много тежки първи кръгове срещу тенисисти, които играха много добре от самото начало. Те излизаха срещу мен без да има какво да губят. Излизайки срещу мен, единственият им начин да спечелят е да опитат нещо по-различно.
 
Мисля, че същото нещо се случи последните седмици, особено в Мадрид и Рим. Чувствах, че играя добър тенис и бях добре подготвен, но уви, но в тениса е така. Няма нужда да мислиш много. Може само да си мислиш какви грешки си направил и как да се подобриш. 
 
Димитров допълни, че няма по-голямо напрежение в сравнение с миналата година, въпреки че завърши сезона като номер 3 в света и спечели някои големи титли: "За мен е важно на всеки следващ турнир да показвам най-доброто от себе и затова се надявам тази година да стигна по-напред."
 
 
Sportal.bg
Пратиха Алкарас - Димитров във вечерната сесия

Срещата между най-добрия ни тенисист и световния номер 2 ще започне не по-рано от 1 часа след полунощ

Медведев стигна 1/2-финалите в Маями, ще отмъщава на Синер

Финалистите от Аустрелиън Оупън се изправят един срещу друг отново

Синер прегази и Мачаш, за да стигне 1/2-финалите в Маями (ВИДЕО)

Шампионът от Аустрелиън Оупън даде само шест геймана съперника

Бекер коментира раздялата на Джокович и Иванишевич

Немската легенда също беше треньор на Ноле

Гришо е аутсайдер срещу Алкарас

Вижте подробности

Шиникова с две победи в Тунис

Тя продължава напред както на сингъл, така и на двойки

Джокович се раздели с Иванишевич

Обичам те, написа Новак на изпроводяк

Алкарас: Димитров е много труден съперник

Вижте подробности

Димитров: Най-накрая! Очаквам с нетърпение мача с Алкарас

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки