Много грешки провалиха България срещу САЩ в Лигата на нациите (ВИДЕО)

Треньорът на янките спря мощен устрем на националите в последния гейм

Много грешки провалиха България срещу САЩ в Лигата на нациите (ВИДЕО)
Волейболните ни национали се пропукаха срещу САЩ и загубиха втория си двубой в Нангбо (Китай) от Лигата на нациите с 1:3 (19:25, 25:22, 19:25, 12:25).
 
Така „лъвовете” не успяха да преборят черната статистика от последните срещи с янките, в които вече от 10 мача имаме едва 2 победи. Момчетата на Пламен Константинов започнаха добре, като имаха проблясъци както на сервис, така и в атака. След първото прекъсване на стартиращия гейм обаче играта на нашите стана по-колеблива и американците поеха инициативата.
 
Те успяха да я задържат до първата почивка на втория сет, когато националите заиграха по-организирано и с по-малко грешки. Това им позволи в края на частта на дръпнат с няколко точки и да изравнят резултата – 1:1 гейма. 
 
След това обаче нещата отново тръгнаха надолу. Българите започнаха да бъркат много на сервис и като прибавим почти пълното отсъствие на блокадата ни, резултатът в полза на янките неминиуемо набъбна. 
 
 
В четвъртия гейм, малко след второто прекъсване, момчетата на Пламен Константинов се вдигнаха на щурм и стопиха изоставане от 6 точки, за да доведат резултата до 18:18.
 
Тогава обаче треньорът на съперниците ни Джон Спероу оспорва една топка и съдията реши да не присъди последната точка за българите, с което резултатът бе коригиран на 17:18. Това като чели разконцентрира нашите и веднага след това янките записаха няколко бързи точки, което им осигури 5 мачбола. Българите спасиха един, но за пореден път сбъркаха на сервис и дадоха мача на съперника си.
 
Най-резултатен за българския тим бе Николай Учиков с 15 точки (1 блок и 52% ефективност в атака). Тодор Скримов завърши с 10 точки (2 аса и 67% ефективност в атака), но и това не помогна за успех. За американците Тейлър Сандър заби 18 точки (2 блока, 2 аса и 67% ефективност в атака), а Томас Джаешке добави още 16 точки (2 аса и 50% ефективност в атака) за победата.
 
 
Така българските "лъвове" имат 1 победа, 1 загуба и 2 точки, докато САЩ поведе в класирането в групата ни след 2 победи от 2 мача и 5 точки.
 
По-късно днес е втората среща за деня между домакините от Китай и Аржентина. Утре (27 май) в последния ден на турнира България ще играе срещу "гаучосите", докато американците ще излязат срещу Китай. Двубоите са съответно от 11,00 и 14,30 часа българско време.
 
БЪЛГАРИЯ - САЩ 1:3 (19:25, 25:22, 19:25, 20:25)
 
БЪЛГАРИЯ: Георги Братоев 1, Николай Учиков 15, Розалин Пенчев 8, Тодор Скримов 10, Виктор Йосифов 9, Светослав Гоцев 7 - Теодор Салпаров-либеро (Николай Пенчев 1, Валентин Братоев 4, Георги Сеганов)
 
Старши треньор: ПЛАМЕН КОНСТАНТИНОВ.
 
САЩ: Кавика Шоджи 4, Бенджамин Патч 10, Тейлър Сандър 18, Томас Джаешке 16, Джефри Джендрик 8, Максуъл Холт 12 - Ерик Шоджи-либеро (Тейлър Ейвърил, Джона Сейф)
 
Старши-треньор: ДЖОН СПЕРОУ
 
Владо Николов с призив към феновете на Левски

Вижте какво каза президентът на "сините"

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки