Официално: Левандовски поиска трансфер от Байерн

Желанието за промяна на Роберт не са пари или определен клуб, заяви агентът му

Официално: Левандовски поиска трансфер от Байерн
Нападателят Роберт Левандовски иска да напусне Байерн Мюнхен и да потърси ново предизвикателство, заяви агентът на играча Пини Захави пред таблоида "Билд".
 
29-годишният поляк е в Мюнхен от 2014 година и има 106 гола в 126 мача в Бундеслигата за баварците.
 
Шефовете на Байерн обаче няколко пъти заявиха, че няма шанс Роберт Левандовски да бъде продаден, но това явно не удовлетворява нападателя. 29-годишният поляк официално е поискал трансфер, въпреки че има договор до 2021.
 
"Роберт усеща, че се нуждае от промяна и ново предизвикателство в своята кариера. Ръководителите на Байерн знаят затова", потвърди намеренията и на играча и неговият агент Пини Захави.
 
Захави, който е отговорен и за трансфер на Неймар в Пари Сен Жермен, обясни, че парите не са в основата на желанието на Левандовски и се надява на разбиране от страна на клуба. 
 
"Желанието за промяна на Роберт не са пари или определен клуб, защото почти всички топ отбори биха искали да имат най-добрия нападател в света в своите редици. Всеки в ръководството на Байерн има голяма кариера. Ули Хьонес и Карл-Хайнц Румениге трябва да разбират тази ситуация.", допълни мениджърът.
 
Освен това Захави иска да помогне на Байерн в намирането на заместник на Левандовски. Планът у е да уговори не само трансфер, а и размяна с друг топ нападател. Той е говорил за Роберт с три клуба, сред които е и Пари Сен Жермен. Така в посока Байерн може да замине Единсон Кавани.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки