Сензациите в пресата: Вутов с ултиматум към Левски

Повикаха Антов в националния отбор

Сензациите в пресата: Вутов с ултиматум към Левски

Най-интересните теми в българския печат днес, 2 юни:

 

„Меридиан мач”: Вутов с ултиматум към Левски

 

Антонио Byтов на 90 процента няма да и рае в Левски през следващия сезон. Нападателят иска да му бъде гарантирано титулярното място в отбора, за да остане в клуба. Това обаче най-вероятно няма да стане, защото старши треньорът на „сините" Делио Роси не цени толкова високо Антонио Вутов, а и има доста стойностни футболисти в предни позиции. Нападателят беше на „Герена" през изминалата кампания със статута на преотстъпен от Удинезе. Именно италианците държат правата на юношата на „сините", но нямат интерес към него и с радост ще го пуснат под наем в Левски за още един сезон, ако получат подобна оферта. В крайна сметка най-вероятно „сините" въобще няма да стартират преговори с Удинезе за Вутов, а той ще си тръгне от „Герена”.

 

„Тема спорт”: Канарчетата преговарят с Радослав Кирилов

 

Ботев Пловдив се облизва за нападателя на Пирин Радослав Кирилов. Представители на канарчетата вече са влезли в контакт с нападателя на орлетата. Кирилов направи добра пролет, но не успя да помогне на благоевградчани да запазят мястото си в елита. Със зелено-бялата фланелка той изигра общо 34 шампионатни двубоя през изминалото първенство. В тях отбеляза 3 гола. Ради бе използван от Милен Радуканов както на фланговете, така и на върха на атаката. Той е гласен за заместник на Жоао Паоло. Бразилецът игра под наем при канарчетата през пролетта от Лудогорец, но след края на кампанията се завърна в редиците на разградчани. През миналата година Ботев се пробва за друг нападател, който тогава носеше фланелката на Пирин - Станислав Костов. През лятото обаче пловдивчани не успяха да убедят играча да премине при тях. След това те се насочиха към Тони Тасев.

В началото на следващата седмица ще бъде доста интересно в Ботев Пловдив. Тогава жълто-черния екип ще облекат няколко нови състезатели. В понеделник се очаква Йордан Минев да парафира нов контракт с тима. Треньорът Николай Киров държи опитния бранител да остане в тима. Белия може да използва Минев като бек и в центъра на защитата. Във вторник Ботев ще подпише с Костадин Ничев. Бранителят на Пирин вече се е разбрал с шефовете на канарчетата. В сряда се очаква това да стори и халфът Васил Шопов. Той напусна Дунав и е свободен агент. Николай Киров продължава да търси усилено централен защитник, но все още не се е спрял на конкретен футболист. Белия трябва да направи избор и кого от настоящите играчи да остави в тима - Лазар Марин или Филип Филипов.

 

„Тема спорт”: Повикаха Антов в националния отбор

 

Най-големият талант от младоците в ЦСКА - Валентин Антов е получил повиквателна за националния отбор до 18 г. Освен него още двама от червените са част от селекцията на Ангел Стойков - централният защитник Никола Борисов и вътрешният халф Емануил Личев. Тримата ще бъдат използвани в предстоящите контроли с Грузия на 5 и 7 юни (вторник и четвъртък). И двата мача ще се играят на базата в Бояна. Първият започва в 18:00 часа, а вторият е от 11:00.

Участието за националния отбор означава, че Антов ще се присъедини малко по-късно към подготовката на ЦСКА. Планирано е червените да стартират на 7 юни, но 17-годишният бранител вероятно ще започне занимания ден-два след това. Очаква се Антов да лети с отбора за лагера в чужбина. През пролетта той направи и дебют в Първа лига, като записа общо 4 участия в елита. Три от тях бяха като титуляр - с Берое (1:1 в Стара Загора и 1:0 на "Армията") и Верея (2:0 на "Трейс Арена"). Антов игра по 90 минути в тези срещи, а се появи като резерва при победата над Верея с 5:1 в столицата. Любопитното е, че и четирите му участия бяха срещу двата старозагорски тима.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки