Стилът на новия треньор на ЦСКА: Катеначо до дупка

Ел Маестро изведе Търнава до титла

Стилът на новия треньор на ЦСКА: Катеначо до дупка
Името на един треньор нашумя изключително много в последните часове у нас.
 
Става въпрос за етническия сърбин с английски паспорт Нестор Йевтич, известен като Нестор Ел Маестро. Причината е, че ще е новият треньор на ЦСКА. 
 
Името му беше неизвестно у нас до неделя, но заради очакваното назначение вече предизвиква сериозен интерес. Колегите от GONG.BG предлагат кратък разбор на големия му успех в кариерата, постигнат с последния му клуб през изминалия сезон - а именно спечелването на шампионската титла на Словакия със Спартак Търнава. 
 
Тимът е с най-голямата фенска маса в страната, но беше забравил какво е това шампионска титла, а от независимостта на Словакия насам от началото на 90-те години не се беше възкачвал на футболния трон в страната. Под ръководството на Ел Маестро обаче това се случи.
 
Той успя да го постигне с отбор без особени звезди, като залагаше обикновено на система 4-2-3-1 или също токова често на 4-4-2. Отборът допусна седем загуби в 36 мача от първенството, но последните три от тях бяха при вече спечелена титла. 
 
Откровеният стил на игра, предпочитан от наставника, е истинско, чистокръвно, италианско катеначо. Отборът му побеждаваше предимно с един гол разлика, а най-честите победи бяха с 1:0. Категоричните успехи бяха мираж, но пък защитата беше желязна - получените голове бяха по-малко от един средно на мач. 
 
Според анализаторите от hercegovina.info, любимият стил на Ел Маестро е здрава защита, като при схема 4-2-3-1, двамата дефанзивни халфове много често играят не просто пред централните защитници, но редом с тях. Така схемата на тима изведнъж се озовава с шестима бранители. 
 
Когато те отнемат топката, предпочитаният стил е изритване напред и търсене на голямата звезда Марвин Его, който да се справя с противниковата защита. Като цяло, най-голямото достойнство на тактиката на Нестор Ел Маестро е непробиваемата отбрана, гарнирана с контраатаки, анализират в Словакия. И точно това му донесе успех. 
 
Той реши да смени обстановката и да дойде в България. Дали ще смени предпочитанията си за футбола у нас, или ще продължи с печелившата си тактика, предстои да разберем съвсем скоро. 

 

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки