Тийм се класира на първи финал от Големия шлем

Австриецът елиминира сензацията Марко Чекинато

Тийм се класира на първи финал от Големия шлем

Доминик Тийм сложи край на приказката на сензацията Марко Чекинато и за първи път в кариерата си ще играе финал на турнир от Големия шлем. В 1/2-финален сблъсък от "Ролан" австриецът елиминира Чекинато със 7:5, 7:6(10), 6:1.

 

През последните два сезона Тийм неизменно отпадаше на полуфиналите във френската столица, но този път успя да направи следващата крачка. 
Победата беше 35-а за Тийм от началото на сезона. Той стана вторият австриец (след Томас Мустер), който се класира за финал на турнир от Шлема. 
 
Чекинато пък напуска надпреварата с високо вдигната глава. Той започна надпреварата като №72, а от понеделник ще дебютира в Топ 30. Италианецът успя да отстрани трима от поставените – Пабло Кареньо Буста, Давид Гофен и Новак Джокович, но срещу Тийм силите му свършиха. 
 
„Марко заслужава поздравления, той направи невероятен турнир. Тайбрекът на втория сет беше от изключително значение за успеха. Сега трябва да се възстановява, ще се опитам да гледам малко от втория полуфинал“, каза щастливият победител.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки